U Kulturnom centru Zrenjanina otvorena izložba “Svedoci istorijskog nasleđa” foto kluba CD13

Zrenjanin – Kulturni centar

Podelite vest

Sinoć, 21. 12.  je u Kulturnom centru Zrenjanina otvorena izložba „Svedoci istorijskog nasleđa“, koja je deo istoimenog projekta zrenjaninskog foto kluba CD13, realizovanog tokom 2022. godine pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice AP Vojvodine, sa clljem očuvanja spomenika kulture od velikog značaja, koji svedoče o mirnom suživotu naroda na prostoru Vojvodine.

O izložbi i projektu iz foto kluba navode sledeće:

Vojvodina, kao multietnička sredina, raspolaže neizmernim kulturnim bogatstvom. Kulturna raznolikost Vojvodine je nastala zahvaljujući višejezičnosti, multietičnosti i multikonfesionalnosti. Današnji način života rezultat je viševekovnog zajedničkog života i međusobnog uticaja brojnih naroda i verovanja.

Tradicija, običaji i kulturno nasleđe nacionalnih zajednica Srba, Mađara, Rumuna, Slovaka, Nemaca i drugih naroda, koji vekovima žive na ovim prostorima, doprinosi njihovom međusobnom poštovanju. Poznavanje prošlosti nekog naroda, njegovih korena i tradicionalnih vrednosti je potreba i osnova za bolje međusobno razumevanje kao i za razumevanje sadašnjosti i budućnosti suživota na ovim prostorima.”

Izložba je otvorena do 31. decembra u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px