Sutra u Narodnom muzeju otvaranje izložba radova dece vrtića „Bambi“ sa likovnih radionica

Zrenjanin – izložba radova dece

Podelite vest

U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u četvrtak, 6. oktobra 2022. godine, biće postavljena izložba Radovi dece vrtića „Bambi“ sa likovnih radionica projekta „Za jedinstveni novi obrazovni model“.

Program prekogranične saradnje Rumunija – Srbija koji realizuju Predškolska ustanova Zrenjanin sa svojim partnerima iz Vršca, Temišvara i Rešice, implementira projekat „Za jedinstveni novi obrazovni model“ (For unique new education design) u okviru kog se održavaju radionice iz metodičkih oblasti: muzičko obrazovanje, fizičko vaspitanje, likovno obrazovanje, upoznavanje okoline, matematika, razvoj govora i inkluzija. Materijal za svih 70 radionica nabavljen je iz sredstava projekta čiji je kordinator v.d. direktora Predškolske ustanove Zrenjanin Željko Cvijanović. Radionice likovnog obrazovanja u vrtiću „Bambi“ realizovala je Lidija Kevrešan, vaspitač.

Deca su zahvaljujući ovom projektu imala mogućnost da istraže svoje talente u oblastima vajanja, modelovanja, oslikavanja, keramike, tkanine, slikanja na platnu i drugo. Veliku podršku pružili su im roditelji, jer su predškolci radove samostalno stvarali kod kuće kao rezultat motivisanosti stečene na radionicama.

Realizaciju aktivnosti projekta u mnogome je podržala Jelena Gvozdenac Martinov, akademski slikar, viši restaurator Narodnog muzeja Zrenjanin, dok je idejnu podršku dala mr Nevena Čolakov, likovni pedagog.

Izložba dečijih likovnih radova biće otvorena za posetioce u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin od 6. do 20. oktobra 2022. godine.

Tokom trajanja izložbe, održaće se radionica o oslikavanju stakla, što je ujedno i prateći program izložbe “Češko presovano staklo u ogledalu” aktuelne u Salonu NMZ. Radionicu realizuju Jelena Gvozdenac Martinov, akademski slikar, viši restaurator i šef Konzervatorsko – restauratorske službe NMZ i Lidija Kevrešan, vaspitač vrtića „Bambi“ u Zrenjaninu.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px