SAOPŠTENJE VODOVODA – Sutra počinje izgradnja mernog mesta na 4. Julu

Zrenjanin – Saopštenje Vodovoda

Podelite vest

U cilju unapređenja vodovodne infrastrukture u utorak 29. novembra JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin izvodiće radove na izgradnji mernog mesta na glavnom vodu vodovodne mreže u gradskom naselju 4. juli, zbog čega će u istom doći do prekida vodosnabdevanja.

U pitanju su kompleksni radovi na glavnom vodu vodovodne mreže, koji obuhvataju zamenu dela cevi glavnog voda, kao i ugradnju mernog uređaja i potrebne opreme kojom će merno mesto biti povezano sa SKADA sistemom za daljinsko upravljanje i kontrolu.

izgradnja mernih mesta vodovod zrenjanin vik zr 7
izgradnja mernih mesta vodovod zrenjanin vik zr 8

Pošto su u pitanju radovi na glavnom vodu, gde je optimalno vreme potrebno za izvršenje radova oko 8 časova, planirano je da radovi, zbog kojih će doći do prekida vodosnabdevanja, traju od 8 do 16 časova.

U vremenu izvođenja radova bez vode će biti naselja D2 i D3 na 4.julu.

Odmah po završetku radova voda će biti puštena u mrežu i u narednih 30 minuta doći će do normalizacije vodosnabdevanja u pomenutom delu naselja 4.juli. 

Ukoliko radovi budu završeni pre predviđenog roka, ranije će biti obezbeđeno uredno vodosnabdevanje.

Izgradnja 17 mernih mesta na vodovodnoj mreži koji će biti pokriveni SKADA sistemom za daljinsko prikupljanje i prenos podataka je prvi korak u unapređenju vodovodne infrastrukture u gradu, a cilj je da se formira telemetrijski sistem vodovodne mreže koji će stvoriti uslove da se merenjem količine protoka evidentiraju tehnički gubici vode u pojedinim zonama grada i na taj način planiraju dalje rekunstrukcije vodovodne mreže i preduzimaju određene radnje kako bi ti gubici bili eliminisani. 

Do sada je izgrađeno 8 mernih mesta u gradu.

izgradnja mernih mesta vodovod zrenjanin vik zr 5

Drugi korak jeste upravo rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže, odnosno najstarijeg dela iste.

U toku je realizacija Prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, radovi su završeni u naselju Ruže Šulman, trenutno se odvijaju u naselju Šumica, a u okviru ove faze planirana je zamena mreže u naseljima Mala Amerika, Centar i Karađorđev trg.

Cilj svih navedenih radova je da se smanje gubici u mreži što će dovesti do još kvalitetnijeg vodosnabdevanja u vidu dovoljnih količina vode stabilnog pritiska u mreži i manjeg broja kvarova koji prouzrokuju prekide u vodosnabdevanju.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin se zahvaljuje na strpljenju i razumevanju svim stanovnicima naselja 4. juli koji će zbog pomenutih radova biti bez vode.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px