Sutra u podne plivanje za Časni krst u Zrenjaninu, u 14h u Kleku!

Sutra u podne plivanje za Časni krst u Zrenjaninu, u 14h u Kleku!

Tradicionalno Bogojavljensko plivanje za Časni krst, u organizaciji Grada Zrenjanina, Kulturnog centra Zrenjanina i Pravoslavne crkvene opštine Zrenjanin, održaće se u sredu, 19. januara, u gradu Zrenjaninu i naseljenim mestima Kleku i Farkaždinu. U Zrenjaninu je već prijavljen najveći broj učesnika do sada, šezdeset, ujedno i maksimalan broj kada su u pitanju kapaciteti talpe i dela jezera kod Kulturnog centra Zrenjanina gde se pliva.

Nakon prošlogodišnje pauze, u Zrenjaninu će se plivati 13. put od obnavljanja ove tradicije, a manifestacija kod Kulturnog centra Zrenjanina počinje u 12 časova. Prethodno će, u 9 časova, u hramu Svetog Arhangela Mihaila (“Ruska crkva”), biti održana liturgija, a svi učesnici Bogojavljenskog plivanja, sa sveštenstvom, krenuće u 11.30 časova u svečanoj litiji ka gradskom jezeru.

U toku su završne pripreme za taj događaj, sa jezera se uklanja led i čiste vodena površina i dno, a danas je postavljena i talpa. Na Malom mostu postavljen je transparent, s pozivom Zrenjanincima da prisustvuju programu. Organizatori i ovoga puta, kao i uvek do sada, ističu da plivanje do Bogojavljenskog krsta nije takmičarskog karaktera, da su svi koji uđu u vodu i doplivaju do krsta pobednici i svi koji celivaju Časni krst dobijaju Božji blagoslov i da je to suština plivanja. 

Po 13. put plivaće se za Časni krst i u Kleku, na Begeju, kod “Šlajza”, a manifestacija se održava u 14 časova. Na obalama Tamiša, kod Farkaždina, pliva se drugi put, do sada se prijavilo deset učesnika, a početak je u 11.30 časova.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022