Saopštenje Vodovoda: Sutra deo Zrenjanina BEZ VODE čak 8 sati!

Zrenjanin – Deo grada bez vode!

U cilju unapređenja vodovodne infrastrukture u sredu 29. marta JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin izvodiće radove na izgradnji dva merna mesta u MZ „Sava Kovačević“, zbog čega će u tom delu grada doći do prekida vodosnabdevanja od 8 do 16 časova.

U sredu 29. marta JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin izvodiće radove na izgradnji dva merna mesta u MZ „Sava Kovačević“, i to u ulici Adi Endrea i na uglu ulica Barske i Mostarske.

U pitanju su kompleksni radovi na jednom od glavnih vodova vodovodne mreže, koji obuhvataju zamenu dela cevi glavnog voda, kao i ugradnju mernog uređaja i potrebne opreme kojima će merna mesta biti povezano sa SKADA sistemom za daljinsko upravljanje i kontrolu.

Optimalno vreme potrebno za izvršenje pomenutih radova, ukoliko ne dođe do nepredviđenih situacija, je oko 8 časova, pa je planirano da radovi, zbog kojih će doći do prekida vodosnabdevanja, traju od 8 do 16 časova.

U vremenu izvođenja radova bez vode će biti ulice u MZ „Sava Kovačević“, odnosno one koje pripadaju rejonu ulica Adi Endre – Radnoti Mikloša – Mostarska. Odmah po završetku radova voda će biti puštena u mrežu i u narednih 30 minuta doći će do normalizacije vodosnabdevanja u delovima grada koji će biti bez vode.

izgradnja mernog mesta vodovod zrenjanin vik zr 3

Izgradnja 17 mernih mesta na vodovodnoj mreži koji će biti pokriveni SKADA sistemom za daljinsko prikupljanje i prenos podataka, a za koje je sredstva obezbedila Republika Srbija, je prvi korak u unapređenju vodovodne infrastrukture u gradu. Cilj je da se formira telemetrijski sistem vodovodne mreže koji će stvoriti uslove da se merenjem količine protoka evidentiraju tehnički gubici vode u pojedinim zonama grada i na taj način planiraju dalje rekunstrukcije vodovodne mreže i preduzimaju određene radnje kako bi ti gubici bili eliminisani. Završetkom radova u MZ „Sava Kovačević“ biće izgrađena sva merna mesta i to pre roka koji je bio do kraja decembra 2023. godine.

Drugi korak jeste rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže, odnosno najstarijeg dela iste, a sredstva za ove radove obezbeđena su od strane Grada, pokrajine i republike. U toku je realizacija Prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, radovi su završeni u naselju Ruže Šulman i naselju Šumica, počeli su na Karađorđevom trgu, a u okviru ove faze planirana je do kraja ove godine zamena mreže i u naseljima Mala Amerika i Centar.

Cilj svih navedenih radova je da se smanje gubici u mreži, što će dovesti do još kvalitetnijeg vodosnabdevanja u vidu dovoljnih količina vode stabilnog pritiska u mreži i manjeg broja kvarova koji prouzrokuju prekide u vodosnabdevanju.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin se zahvaljuje na strpljenju i razumevanju svim sugrađanima koji će dok traju navedeni radovi biti bez vode.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px