Sutra je Dan primirja, državni praznik. Ako morate da radite sleduju vam duple dnevnice!

Zrenjanin - Dan primirja

Dan primirja u Prvom svetskom ratu je državni praznik u Republici Srbiji koji se obeležava 11. novembra. Ovaj datum podseća na dan kada su 11. novembra 1918. godine u Kompijenu sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i tako okončala neprijateljstva na Zapadnom frontu i tim potpisom službeno je završen Prvi svetski rat.

Dan primirja ove godine pada u subotu, što znači da ove godine nećemo imati pravo na produženi vikend, i da u ovom slučaju ne važi sistem prenosa na prvi sledeći radni dan, koji je uobičajen ako praznik pada u nedelju.

Ipak, oni koji budu morali da rade 11. Novembra, imaće pravo na “duplu dnevnicu”.

Svi koji rade za državni praznik imaće pravo na uvećanu zaradu i to najmanje 110% od osnovice za rad na dan praznika, koji je neradan dan, što je i definisano zakonom. To znači da za taj dan koji provedete na poslu ćete praktično primiti 210% ugovorene dnevnice.

Šta ako morate da radite na državni praznik?

Zaposleni ima pravo da odsustvuje na dan praznika za koji je zakonom propisano da se ne radi i za to vreme ostvaruje pravo na naknadu zarade, ali u slučaju ako radi na dan praznika ostvaruje pravo na uvećanu zaradu za rad na dan praznika samo za jedan dan.

Dodatno, poslodavci vam mogu ponuditi i “zamenski” slobodan dan, ukoliko vaše radno vreme ne može drugačije da se organizuje. Sve je naravno, stvar dogovora sa vašim poslodavcem.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px