Strip-konkurs Narodnog muzeja Zrenjanin – „Betmen, legende o mračnom vitezu“

Zrenjanin – Strip-konkurs

Podelite vest

Narodni muzej Zrenjanin raspisuje strip-konkurs pod nazivom “Betmen, legende o mračnom vitezu” koji će biti otvoren do 25. novembra 2022. godine. Zainteresovani autori mogu poslati svoje radove na adresu: Narodni muzej Zrenjanin, Subotićeva 1, za strip-konkurs „Betmen, legende o mračnom vitezu“.

Radovi treba da odgovaraju na sledeće propozicije:

Pravo učešća imaju autori svih uzrasta.
Autor šalje rad na konkurs poštom (rad će biti prihvaćen i u slučaju da ga autor lično donese).
Rad treba da bude u dobroj kopiji (ili originalu), obima od 1 do 4 table, A3 ili A4 formata.
Rad može biti delo više autora (crtač, scenarista, kolorista).
Naslov, žanr i autorski pristup nisu zadati konkursom.
Tekst u stripu može biti na srpskom ili engleskom jeziku, kao i na jezicima sa bivšeg srpskohrvatskog govornog područja.
Uz rad je obavezno poslati ištampano ili čitko, štampanim slovima, napisano: ime autora (ili ukoliko ih je više imena svih autora), godina rođenja i kontakt telefon.
Svaku tablu rada na poleđini označiti rednim brojem (primer: 1/4, 2/4, 3/4, 4/4).
Radovi će biti žirirani za zvanične nagrade od strane Stevana Subića, i biće izloženi na izložbi svih pristiglih (najuspelijih) radova.

(radovi koji propagiraju rasnu, nacionalnu, ličnu, versku kao i druge vidove netrpeljivosti; imaju za cilj promociju delatnosti pravnih lica, organizacija, udruženja i pokreta; kao i radovi pornografske sadržine, neće se uzimati u razmatranje)

U utorak, 29. novembra, biće svečano uručene pohvale i nagrade za odabrane radove koje će dodeliti Stevan Subić,jedan od najpriznatijih svetskih strip autora u svojoj generaciji.Prispeli i nagrađeni radovi biće izloženi 29. novembra u prostoru Malog salona Narodnog muzeja Zrenjanin prilikom zatvaranja izložbe „Zagonetač: Godina prva”.

Konkurs je nastao kao prateći sadržaj izložbe originalnih strip-tabli i ilustracija iz serijala „Zagonetač: Godina prva” autora Stevana Subića koja baca novo svetlo na nastanak filmskog i strip junaka Betmena.

Da podsetimo:

Izložba „Zagonetač: Godina prva” otvorena je 27. oktobra i trajaće do 29. novembra 2022. godine u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Ekskluzivno su, prvi put, javno izložene originalne table iz prve epizode stripa koje su se pred zrenjaninskom publikom našle svega jedan dan nakon svetske premijere stripa u SAD. Celo izdanje stripa rasprodato je za svega šest dana.

Izložba obuhvata 31 originalnu tablu iz stripa, uz printove u koloru, naslovne strane epizoda 1 i 2, kao i skice, dizajn karaktera, postavke, ilustracije i crteže nastale tokom faze priprema za rad. Na postavci su se našli i originalni primerci štampanog izdanja prve epizode. Ova izložba je jedna od retkih prilika kada se Holivud i strip susreću u jednoj tački, a udeo u svemu tome ima i Zrenjaninac Stevan Subić, strip-crtač. Serijal koji kao pisac potpisuje slavni holivudski glumac Pol Dejno (Paul Dano),a koji ilustruje Stevan Subićnalazi se na čelu malog broja sličnih primera u dosadašnjoj istoriji stripa, a prvi je pod etiketom najvećeg izdavača stripa danas Di-si Komiksa (DC Comics).

Biografija Stevana Subića

Rođen 1982, u Zrenjaninu. Na internacionalnoj umetničkoj sceni profesionalno objavljuje od 2015. Sarađuje sa vodećim izdavačkim kuća u SAD, Francuskoj, Italiji, UK.
U Francuskoj je objavio 5 naslova (Konan, Tarzan, Šerlok Holms), u Italiji 4 (poslednji među njima juna 2022). Naslovi su mu do sada prevedeni na 16 jezika.
Sarađuje sa najvećom izdavačkom kućom na svetu DC COMICS sa kojima radi na jednom od najiščekivanijih strip serijala u Americi ove godine. „THE RIDDLER: YEAR ONE“ je zvanični prikvel novog filma „THE BATMAN“ čiju produkciju nadziru osim DC-a i Vorner Broders i producenti samog filma, dok scenario za naslov piše jedan od dvojice glavnih glumaca novog Betmena, Pol Dejno, sa kojim ima uspešnu i aktivnu saradnju.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px