Prelepa slika iz našeg grada - stotine zrenjaninaca u akciji Srbija hoda

Zrenjanin - Srbija hoda

Danas se u sklopu akcije Srbija hoda okupilo nekoliko stotina građana kako bi podržali ovu nacionalnu ekološku akciju. Redakcija portala volimzrenjanin.com je ispratila i ovaj događaj.

srbija hoda u zrenjaninu 016
Srbija hoda - Zrenjanin 2021
srbija hoda u zrenjaninu 005
Srbija hoda - Zrenjanin 2021

Prvi su se u 8:30 na Trgu slobode ispred Gradske kuće okupili najmlađi iz nekoliko škola potpomognuti sa zrenjaninskim planinarima da bi već nakon 15 minuta krenuli do druge odrednice i put kraće rute.

Potom je u 9h na Trgu Zorana Đinđića počeo centralni događaj gde se okupilo nekoliko stotina Zrenjaninaca odakle se oko 9:15 krenulo zacrtanom rutom, mlađi nešto kraćom a stariji onom dužom od 8 kilometera.

Ovaj događaj su podržali svojim dolaskom i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, motoristi moto kluba „Road flyers“ i mnoga udruženja a svi su aktivno učestvovali u šetnji.

srbija hoda u zrenjaninu 041
Srbija hoda - Zrenjanin 2021
srbija hoda u zrenjaninu 023
Srbija hoda - Zrenjanin 2021

Akcija se održava pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, Sportskog saveza Grada Zrenjanina, zrenjaninskog Saveza za školski sport i Planinarskog saveza Srbije a podržala ju je i zrenjaninska kompanija GOMEX !

Inače, nacionalna akcija i kampanja “Dan pešačenja” predstavlja centralnu ovogodišnju akciju u koju je uključeno više od 100 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije.

Ova akcija odvija se paralelno u gotovo celoj Srbiji.

srbija hoda u zrenjaninu 040
Srbija hoda - Zrenjanin 2021

Prošlogodišnja akcija je okupila oko 17200 ljudi u 62 grada i opštine.

srbija hoda u zrenjaninu 027
Srbija hoda - Zrenjanin 2021
srbija hoda u zrenjaninu 036
Srbija hoda - Zrenjanin 2021

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *