Izložba „Sto lica nogica“ likovne umetnice Ivane Vidić otvorena u Galeriji ALUZ

Zrenjanin - Galerija ALUZ

Izložba „Sto lica nogica“, likovne umetnice Ivane Vidić, svečano je otvorena u petak 22. marta u Galeriji ALUZ. Izložba će trajati do 4. aprila 2024. Radno vreme galerije: 17.00 – 19.00.

“Naziv izložbe  „Sto lica nogica“ prosto se nametnuo jer su radovi počeli da nastaju krajem 2018 -te kao skice za grafike a onda sam krenula da crtam i radim grafike paralelno,čak i da kombinujem crteže i grafike. Broj radova u raznim oblicima, što crteža, ekslibrisa, grafika, akvarela je došao do sto.

Kroz sve te radove provlači se jedna priča a to je motiv ženskih nogu u čarapama na štrafte.”, rekla je autorka.

Mogu se videti dečije pomalo trapave,ženske izazovne,neke i provokativne… Te „nogice“ bez lica u stvari „lica“ jer svaki rad je dobio naziv,neki pomalo duhovit a neki po zanimanju. Samostalna umetnica, Novinarka, Spisateljica, Balerina, Pankerka, Starleta, Žaklina traži sponzora, Trapavica, Oko mene sve je roze, Šareno volim te šareno…su samo neki od naziva radova nastalih od kraja 2018.-te do danas kada broj radova prelazi sto,otuda i naziv izložbe,u međuvremenu su neke našle novi dom ali zato su nastali neki novi radovi neobičnih naziva.

Ivana Vidić je rođena 1970. godine u Zemunu. Diplomirala je 1995. godine na Grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, a magistrirala 1997. godine na istom odseku. Član je ULUS-a od 1996.godine. Nalazi se u statusu samostalnog umetnika.

Od 1992.godine izlaže na preko 250 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Beograd, Zemun, Pančevo, Novi Sad, Gornji Milanovac, Apatin, Priština, Crna Gora, Makedonija, Bosna, Švajcarska, Italija, Nemačka, Belgija, Turska, Bugarska, Grčka, Meksiko, Argentina, Japan, Tajvan, Kina…)

Dobitnica je više međunarodnih nagrada za EX LIBRIS, male grafike (ex librisi) se nalaze u mnogim svetskim muzejima štampe (Italija, Belgija, Turska…), kao i mnogim privatnim kolecijama u Italiji, Španiji, Portugalu…

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px