Stevan Subić predstavio svoju izložbu originalnih strip tabli The Batman: Godina prva

Zrenjanin – Stevan Subić

Podelite vest

U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, sinoć, u četvrtak, 27. oktobra 2022. godine, otvorena je izložba originalnih strip-tabli i ilustracija iz serijala „Zagonetač: Godina prva” autora Stevana Subića.

Ovde su ekskluzivno, po prvi put bile javno izložene originalne table iz prve epizode stripa, svega jedan dan nakon svetske premijere u SAD, omogućavajući publici u Zrenjaninu i gostima izložbe da ovu epizodu vide pre većine publike u SAD i širom sveta.

stevan subic batman zrenajnin 004
Narodni muzej Zrenajnin

Izložba obuhvata 31 originalnu tablu iz stripa, uz printove u koloru, naslovne strane epizoda 1 i 2, kao i skice, dizajn karaktera, postavke, ilustracije i crteže nastale tokom faze priprema za rad. Na postavci su se našli i originalni primerci štampanog izdanja prve epizode.

Povodom otvaranja ove izložbe, prisutnima se obratio Siniša Onjin, direktnor Narodnog muzeja:

„Iskoristio bih ovu priliku da vam se obratim u nekoliko rečenica. Prvo, sve vas pozdravljam ispred Narodnog muzeja Zrenjanin, i sa ponosom mogu da kažem da je naš muzej večeras posebno mesto, jer ima privilegiju da u svom prostoru izloži originalne table sa prikazima stripa Zagonetač – godina prva, dan nakon premijere u Americi. Publika u našem gradu će imati priliku da među prvima upozna izdanje, za koje se kaže da je u samom vrhu najiščekivanijih u SAD.

stevan subic batman zrenajnin 029
Siniša Onjin durektor Narodnog muzeja

Večerašnja izložba će sigurno ostati zabeležena kao jedan od važnijih događaja za umetnost stripa i savremenu umetnost inače. Stevan Subić ostaje zabeležen i kao prvi strip autor koji je imao samostalnu izložbu u zrenjaninskom muzeju.

Stevanu smo zahvalni, što događaje ovakvog tipa plasira upravo u svom gradu, kao i u našem muzeju, i time ističe značaj svog grada. Nadamo se da ćemo još dugo biti svedoci njegove uspešne karijere, a narodni muzej će uvek rado sarađivati sa njim.“

„Izložba je osmišljena da predstavi originalni rad i strip koji je objavljen 25. oktobra, pre par dana u Americi i on još uvek kruži po „buk šopovima“, što nam govori da je do te mere ekskluzivno.

Ja se nadam da i publika u Srbiji može da prepozna to, a ja sam prvenstveno hteo da pomognem svom gradu u reputaciji i da privučem pažnju našem gradu. Mnogo ljudi očekuje puno od ovoga i odgovornost je do te mere izražena da sam ja imao problem da se izborim za prava da uopšte izložim ove originale tako blizu premijeri u Americi. DC Comics je jedan dva najveća svetska izdavača danas, i to njih čini takoreći „dubokom državom“.

stevan subic batman zrenajnin 036
Stevan Subić, The Batman

Ono što izdvaja ovu izložbu je da je ona jedna od retkih koja spaja dve industrije u jednom mestu, strip i film. Ova izložba pokriva prvu epizodu od 6 koliko ćemo Pol i ja da radimo u narednom periodu, gde je sedma epizoda ovog serijala zapravo film.“, rekao je autor ove izložbe, Stevan Subić.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022