Zrenjanin i Kulturni centar domaćini evropske i svetske premijere Subićevog KONANA!

Zrenjanin - Stevan Subić - „CONAN THE CIMMERIAN“

Sinoć je Velikoj Sali zrenjaninskog Kulturnog centra, pred oko stotinak zaljubljenika i poštovalaca strip umetnosti, održana EVROPSKA, a može se reći i SVETSKA premijera stripa „CONAN THE CIMMERIAN“ koju nam donosi naš sugrađanin Stevan Subić, a ekipa portala volimzrenjanin.com je jedan od retkih medija koji je ispratio ovu svetsku premijeru.

Nedelju dana uoči Svetske premijere u Francuskoj, Srpski prevod albuma predstavio se javnosti u Srbiji i regionu u rodnom gradu autora, pred publikom, na glavnom događaju tokom autorove aktuelne izložbe “ SUBIC | CONAN | TARZAN | 2020 – 2022 | Born to draw „.

Na promociji su govorili autor Stevan Subić i urednik izdavačke kuće MAKONDO Kristijan Relić predstavljajući ekskluzivno prvih 50 primeraka knjige dostupnih na starom kontinentu.

stevan subic conan the cimmerian 011
Premijera stripa „CONAN THE CIMMERIAN“

Stevan Subić, strip crtač i autor knjige „Konan“:

Desila se  evropska premijera knjige u mom rodnom Zrenjaninu, a to je ono na čemu sam ja radio neko vreme i pre svega sam želeo da bude centralno mesto izložbe i evo, tako se i dogodilo. Oduševljen sam i prezadovoljan odzivom sugrađana i reakcijama i mogu reći da stvarno ovo nisam očekivao. Konan je krenuo svoju svetsku priču i svoj put i ljudi si postali svesni da postoje autori u gradu koji nisu samo Srbi ili žitelji Srbije nego postoji i neka međunarodna reputacija i to sad dolazi sa strane u zemlju i toga su svi postali svesni.

I opet ponavljam, meni je najvažnije od svega da se svetska promocija održala baš u Zrenjaninu i ona se sad nastavlja u Novom Sadu, Beogradu i potom van Srbije a biće zabeleženo da je počela ovde i nekome će to da znači nešto.

stevan subic conan the cimmerian 006
Stevan Subić

Kristijan Relić, urednik izdavačke kuće „Makondo“:

Iskreno, više bih voleo da ima priliku da radim sa srpskim autorima, a Stevan je bio sjajan za saradnju i puno nam je pomogao i sa jedne strane mi je bilo zadovoljstvo da posmatram kako autor vidi svoje delo kako izlazi iz produkcije jer je on morao dosta dugo da čeka, više od godinu dana, i onda kada smo konačno dobili materijale to zadovoljstvo je zapravo zadovljstvo deteta koja bi se mogla opisati kao dete koje čeka Božić i poklone, e takvo je bilo Stevanovo zadovoljstvo i bio sam presrećan kada sam pitao štampara da li mogu da dovedem autora da pogleda proces na šta su mi rekli „Pa naravno, što da ne“ a to je bilo zadovoljstvo i sreća koju je trebalo snimiti jer se teško može opisati rečima.

stevan subic conan the cimmerian 003
Kristijan Relić

Često se u ovakvim prilikama dešavaju i greške, ali kako je to sve Steva nadgledao sve je savršeno odrađeno do kraja jer imali smo savršenog majstora i Stevu koji je bio tu koji je bio oduševljen da je to ispalo zapravo bolje nego što je on mislio da če ispasti.

Važno je pohvaliti i Đuliju Brusko (Giulia Brusco) koloristkinju koja je zapravo dala neku dodatnu vrednost Stevanovom radu. Zrenjaninci mogu da se pohvale kao gotovo nijedan grad u Evropi i šire da imaju jednog neverovatnog i jedinstvenog strip crtača koji je, nećete verovati, crtao u isto vreme i Konana i Tarzana što je jedinstven slučaj u svetu, koliko ja znam.

Stevan je postao jedno takvo svetski poznato ime, da ja ljudima ne mogu da objasnim kako to izgleda kada se ja dopisujem sa stranim fanovima koji su bukvalno oduševljeni njegovim stilom.

Stevan je specifičan i autentičan, on nema stil koji je građen na ovome ili onome, Stevan je nastao niizčega i nisam siguran da je iko od nas svestan kakvo blago trenutno imamo u Stevanu.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022