Koncert za pamćenje – Stefan Milenković i Zrenjaninska filharmonija! [FOTO]

Zrenjanin - Stefan Milenković

Zrenjaninska publika je imala priliku da posle duge dve decenije ponovo uživo čuje jednog od najboljih svetskih violinista, i to između Milenkovićevih januarskih nastupa po inostranstvu.

stefan milenkovic i filharmonija zrenjanin 016
Stefan Milenković i Zrenjaninska filharmonija
stefan milenkovic i filharmonija zrenjanin 012
Stefan Milenković i Zrenjaninska filharmonija

Koliko su ga Zrenjaninci bili željni najbolje svedoči podatak da su karte za jučerašnji koncert rasprodate u rekordnom roku, za svega dva dana. To pokazuje i gromoglasan aplauz kojim je publika pozdravila jednog od najvećih muzičara sa ovih prostora. Milenković je na dobrodošlicu odgovorio vrhunskim muzičkim događajem kojim će se Zrenjanin, sigurno, dugo ponositi.

Naime, Stefan Milenković je u naš grad stigao nakon dva koncerta u Italiji na početku ove godine – u Trapaniju i Mesini na Siciliji, a posle nastupa sa Zrenjaninskom filharmonijom očekuje ga američka turneja.

-Publika u Zrenjaninu je uvek srdačna, to je ono čega se sećam odranije. Uvek dajem sto posto sebe na svakom nastupu, tako da sam i pred ovaj nastup očekivao puno energije i toplu atmosferu – kazao je Stefan Milenković i dodao da je program bio zabavan, ali i težak za izvođenje.

Direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar je poručio da je publika očekivala spektakl.

-Mi smo se potrudili i da ga priredimo. Trudimo se da naš novogodišnji koncert, koji je sada postao tradicija, iz godine u godinu bude što uspešniji – istakao je Bugar.

stefan milenkovic i filharmonija zrenjanin 075
Stefan Milenković i Zrenjaninska filharmonija

Stefan Milenković i Zrenjaninska filharmonija sinoć su nastupili pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića. Jevtić je pojasnio da su numere koje su izvedene ciljano birane za novogodišnji program.

-Uvek se veoma radujem dolasku u Zrenjanin. Nekako smo već uspotavili dugogodišnju saradnju i ovde sam rado primljen – poručio je Jevtić.

Koncert sa Zrenjaninskom filharmonijom je, inače, na najlepši način otvorio koncertnu sezonu u Zrenjaninu. Ovo nije bio samo novogodišnji koncert, već prvi u nizu koji će filharmonija i Kamerni orkestar izvesti tokom godine.

Po prvi put će, dakle, Zrenjaninska filharmonija imati profesionalnu koncertnu sezonu. To znači da sve ljubitelje muzike u ovoj godini očekuje pet ili šest koncerata zrenjaninskog Kamernog orkestra i dva ili tri koncerta Zrenjaninske filharmonije.

deo fotografija iz Kulturnog centra

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022