Staza Zrenjaninskog Maratona je dobila zvaničan sertifikat AIMS-a!

World Athletics IAAF

Staza Zrenjaninskog Maratona je dobila zvaničan sertifikat AIMS-a, Međunarodne asocijacije Maratona i trka na daljinu  nakon što je njihov predstavnik i oficijalni merilac gospodin Borut Podgornik 29.04.2021. izvršio merenje.

AIMS radi u partnerstvu sa World Athletics IAAF, pomoću kalibrirane biciklističke metode koja je  jedina odobrena za merenje drumskih trka. Rezultat zajedničkog rada AIMS-a i Svetske atletike je priznavanje svetskih rekorda na putevima od 1. januara 2004. godine. Kriterijumi za svetske rekorde uključuju stroge kriterijume merenja. Kao i za sve AIMS putne trke, staze moraju da se mere akreditovanim meračem AIMS – Svetske atletske klase A ili B primenom kalibrisane biciklističke metode.

Kriterijumi za svetske rekorde uključuju promenu visine i razdvajanje. Ovi kriterijumi su uključeni kako bi se osiguralo da staza ne bude preterano nizbrdo ili da je projektovana tako da repni vetar može neprimereno uticati na vreme.

Promena visine meri se u smislu visinske razlike između starta i cilja. Staza ne sme pasti više od 1m / km da bi se kvalifikovala za svetske rekorde. Odvajanje je rastojanje u pravoj liniji između starta i cilja i izražava se u procentima od ukupne udaljenosti.

Da bi bio legalan u svrhe svetskog rekorda, kurs mora biti odvojen ne više od 50 procenata. Kvalifikovane performanse za svetska prvenstva i olimpijske igre Svetska atletika takođe ima stroge merne kriterijume za kurseve koji se mogu koristiti za kvalifikacione nastupe za svetska prvenstva i olimpijske igre.

Kurseve mora meriti akreditovani merač AIMS-Svetske atletske klase A ili B, a promena nadmorske visine mora biti manja od 1m / km. Kursevi sa razdvajanjem većim od 50 procenata ispunjavaju uslove za kvalifikacije. AIMS trke Sve AIMS drumske trke mere se od strane akreditovanog merioca AIMS – Svetske atletike razreda A ili B, ali ne zadovoljavaju sve svetske kriterijume za svetski rekord ili kvalifikacije.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px