Da li znate šta bi se desilo ako ne biste konzumirali šećer 14 dana !?

Ukoliko izbacite beli šećer na 14 dana, pored regulisane kilaže, desiće se još nešto

SLobodno vreme - Zdravlje

Kao što znamo, šećer se nakon konzumiranja razlaže na fruktozu i glukozu, koja je nezamjenljiv izvor energije. Ona je neophodna za dobro funkcionisanje mozga i drugih vitalnih organa. Ukoliko nam nedostaje glukoze u organizmu, odmah se javljaju pospanost, umor i razdražljivost.

S druge strane, ako redovno konzumirate velike količine šećera, izlažete se riziku od mnogih vrsta bolesti koje vode do dijabetesa i gojaznosti.

Da nebi do toga došlo nutricionosti savetuju da se glukoza unosi preko voća, meda ili orašastih plodova, a zapravo ne iz hrane koja sadrži beli rafinisani šećer.

Ukoliko izbacite beli šećer na 14 dana, pored toga što ćete regulisati kilažu, desiće se još jedna promena u organizmu, koja će biti vidljiva samo na koži.

Nakon što izbacite šećer iz ishrane na dve nedelje, koža će bukvalno i vidno zablistati. Gotovo svi dermatolozi tvrde da redovno konzumiranje šećera, koji je inače toksin za kožu, povećava verovatnoću prevremenog starenja, pojavu bora i akni.

Razlog za to je što šećer ometa prirodnu proizvodnju kolagena, koji radi na tome da naša koža izgleda sveže i elastično.

Mali saveti za dobro zdravlje, portal volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022