Ukoliko izbacite beli šećer na 14 dana, pored regulisane kilaže, desiće se još nešto

SLobodno vreme - Zdravlje

Kao što znamo, šećer se nakon konzumiranja razlaže na fruktozu i glukozu, koja je nezamjenljiv izvor energije. Ona je neophodna za dobro funkcionisanje mozga i drugih vitalnih organa. Ukoliko nam nedostaje glukoze u organizmu, odmah se javljaju pospanost, umor i razdražljivost.

S druge strane, ako redovno konzumirate velike količine šećera, izlažete se riziku od mnogih vrsta bolesti koje vode do dijabetesa i gojaznosti.

Da nebi do toga došlo nutricionosti savetuju da se glukoza unosi preko voća, meda ili orašastih plodova, a zapravo ne iz hrane koja sadrži beli rafinisani šećer.

Ukoliko izbacite beli šećer na 14 dana, pored toga što ćete regulisati kilažu, desiće se još jedna promena u organizmu, koja će biti vidljiva samo na koži.

Nakon što izbacite šećer iz ishrane na dve nedelje, koža će bukvalno i vidno zablistati. Gotovo svi dermatolozi tvrde da redovno konzumiranje šećera, koji je inače toksin za kožu, povećava verovatnoću prevremenog starenja, pojavu bora i akni.

Razlog za to je što šećer ometa prirodnu proizvodnju kolagena, koji radi na tome da naša koža izgleda sveže i elastično.

Mali saveti za dobro zdravlje, portal volimzrenjanin.com

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *