Zrenjaninu dodeljena sredstva za projekat “Lokalni plan upravljanja otpadom grada Zrenjanina za period 2023-2033 godine”

Beograd - Upravljanje otpadom

Gradu dodeljena sredstva Kabineta ministra za ravnomerni regionalni razvoj za sufinansiranje projekta “Lokalni plan upravljanja otpadom grada Zrenjanina za period 2023-2033 godine”

Ministar bez portfelja za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek uručio je gradonačelniku Zrenjanina Simu Salapuri ugovor o sufinansiranju izrade razvojnih dokumenata regionalnog razvoja, za projekat “Lokalni plan upravljanja otpadom grada Zrenjanina za period 2023-2033 godine”. Ugovor je ministar Đerlek uručio na današnjoj svečanosti u Vladi Republike Srbije, a osim Zrenjanina, sufinansiraće se projekti u još 20 gradova i opština Srbije.

ugovori min za ravnomerni razvoj 005
Ministar bez portfelja za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura

Projekat kojim je Grad Zrenjanin konkurisao za sredstva Kabineta ministra za ravnomerni regionalni razvoj vredan je 1.875.000 dinara bez PDV, od kojih su sredstva Kabineta ministra 1.500.000 dinara, a učešće Grada Zrenjanina 375.000 dinara. Ukupan budžet podsticanja regionalnog razvoja i rasta za 2023. godinu iznosi 325 miliona dinara, a kako je ovom prilikom istakao ministar Đerlek, rebalansom budžeta obezbeđeno je još 38 miliona dinara i raspisan je novi javni poziv za sve predstavnike lokalnih samouprava.

–  Država je uspela da zaustavi i smanji trend rasta razlika između naših i unutar naših regiona i smanjili smo broj nerazvijenih opština. Verujem da će Vlada Srbije usvojiti novu jedinstvenu listu razvijenosti koja predstavlja osnovni instrument regionalne politike i koja je veoma važna za buduća dalja ulaganja. Ono što nam do sada ta metodologija pokazuje na osnovu 10 indikatora jeste da imamo manje nerazvijenih opština nego kada je usvojena aktuelna metodologija. Izdvajanjem dodatnih 38 miliona dinara, do kraja godine ćemo uspeti da sufinansiramo mnogo više od 80 projekata, koje smo primarno zacrtali – naglasio je Đerlek.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura izrazio je zadovoljstvo što je Vlada Srbije, ovog puta kroz Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj, prepoznala još jedan važan projekat koji Grad Zrenjanin pokreće u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja i podsetio na napore koje naš grad poslednjih godina čini u tom pravcu.

“Podsetiću da je u toku realizacija obimnog i značajnog projekta sanacije nekadašnje gradske deponije, u okviru industrijske zone “Jugoistok”, koji je finansiran od strane Ministarstva zaštite životne sredine. Završena je prva faza tog projekta i rešen jedan od velikih nasleđenih ekoloških problema. Pripremajući se za drugu fazu ovog, kao i za rad na brojnim drugim projektima, finasiranim od strane Republike, Pokrajine i Grada, moramo da ukažemo i na višestruk rast budžetskih sredstava u okviru fonda i programa za zaštitu životne sredine u Zrenjaninu, koja nakon poslednjeg rebalansa našeg budžeta prevazilaze milijardu dinara i čine gotovo 15 procenata od ukupnog budžeta”, kazao je gradonačelnik nakon današnje svečanosti u Beogradu. 

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px