Prvi put raspisan konkurs za dodelu sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova domaće radinosti

Zrenjanin - Konkurs za dodelu sredstava

Kako je nedavno i najavio prilikom obilaska naseljenih mesta u sklopu akcije „Da nam sela budu bliža“, gradonačelnik Simo Salapura raspisao je juče Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova koji se smatraju umetničkim i starim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti u 2023. godini.

Ovo je, naveo je, prvi takav konkurs, a za tu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je dva miliona dinara.

Kako se u tekstu oglasa navodi, opšti cilj Programa je podrška poslovima koji se smatraju starim i umetničkim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti na osnovu Pravilnika o određivanju poslova koji se smatraju starim umetničkim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti, načinu sertifikovanja istih i vođenju posebne evidencije izdatih sertifikata

Cilj je unapređenje i očuvanje procesa proizvodnje na način koji ne ugrožava tradicionalnu tehnologiju karakterističnu za umetnički ili stari zanat  ili posao domaće radinosti, zatim povećanje konkurentnosti i razvoj preduzetništva na teritoriji grada Zrenjanina. Takođe, predviđenim merama daje se podrška opstanku, revitalizaciji i zaštiti starih i umetničkih zanata.

Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za ulaganje u nabavku mašine/opreme/ specijalizovanog alata za obavljanje poslova koji se smatraju starim i umetničkim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti, kao i za subvencionisanje troškova za nabavku repromaterijala.

Planirano je da za nabavku mašine/opreme/ specijalizovanog alata bude odobreno od najmanje 50.000 dinara do najviše 200.000 dinara, odnosno do 75 odsto od fakturne (kupovne) vrednosti sa PDV-om i bez zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije, obuke za korišćenje i sl.

Za nabavku repromaterijala biće odobrena sredstva u visini od najmanje  30.000 dinara do najviše 200.000 dinara, odnosno do 75 odsto od fakturne (kupovne) vrednosti sa PDV-om i bez zavisnih troškova  prevoza i sl.

Rok za prijavu je 6. oktobar ove godine.

Detaljne informacije o učešću na konkurs i obrasci prijave dostupni su na sajtu grada u delu Konkursi i oglasi: https://zrenjanin.rs/sr/e-uprava/oglasi-i-konkursi

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px