Gradu Zrenjaninu opredeljena pokrajinska sredstva u iznosu od 54,8 miliona dinara za uklanjanje divljih deponija s poljoprivrednog zemljišta

Novi Sad - Pokrajinska vlada

Vršilac dužnosti Pokrajinskog podsekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Aleksandar Panovski juče je, na svečanosti u Pokrajinskoj vladi u Novom Sadu, dodelio ugovore o opredeljivanju finansijskih sredstava po osnovu Konkursa za dodelu podsticajnih sredstava za uklanjanje divljih deponija s poljoprivrednog zemljišta u AP Vojvodini u 2023. godini.

Među predstavnicima 13 lokalnih samouprava kojima su dodeljena sredstva bio je i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, a Gradu Zrenjaninu pojedinačno je pripalo najviše sredstava – 54.859.700,00 dinara. 

Ukupan fond za ovu namenu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo iznosi 320 miliona dinara i sredstva su raspoređena, osim gradu Zrenjaninu, još i opštinama Žitište, Čoka, Ruma, Nova Crnja, Inđija, Novi Kneževac, Beočin, Sečanj, Odžaci, Alibunar, Irig i Bečej.

Zrenjanin će dobijena sredstva iskoristiti za uklanjanje divljih deponija s poljoprivrednog zemljišta na teritoriji katastarskih opština Belo Blato, Mihajlovo i Lazarevo, čime će nastaviti aktivnosti započete prethodnih godina u naseljenim mestima i povećati ulaganja u programe zaštite životne sredine, koja su već sada rekordna.

– Grad Zrenjanin ove godine ulaže više od milijardu dinara, ili 15 odsto budžeta, u programe zaštite životne sredine. Zahvaljujući konkursima republičkih ministarstava, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, obezbedili smo dodatna sredstva koja ulažemo u saniranje nekadašnjih i postojećih deponija, a ono što je posebno bitno jeste da saniramo i deponije u naseljenim mestima. Uz pomoć ovih sredstava stavićemo u funkciju i poljoprivredno zemljište koje se sada koristi za divlje odlaganje otpada – istakao je ovom prilikom zamenik gradonačelnika Zrenjanina.    

Vršilac dužnosti Pokrajinskog podsekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Aleksandar Panovski rekao je da je ove godine taj sekretarijat inicirao da se u program uređenja, zaštite i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za tekuću godinu uvrsti nova konkursna linija, namenjena za rešavanje divljih deponija na takvom zemljištu u javnoj svojini.

– U saradnji sa svim lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine izvršili smo analizu i utvrdili gde su najveće potrebe, te smo, nakon sprovedenog konkursa, odlučili da sredstva dobije 13 lokalnih samouprava, u ukupnom iznosu od 320 miliona dinara – istakao je Panovski na današnjoj svečanosti u Novom Sadu.

Fotografije: Pokrajinska vlada, Nikola Tomić

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px