Raspisan konkurs – Sportski savez grada Zrenjanina bira najboljeg sportistu

Zrenjanin – Sportski savez grada Zrenjanina

Podelite vest

Sportski savez grada Zrenjanina svake godine nagrađuje najbolje sportiste, sportske ekipe, sportske stručnjake – trenere, sportske radnike, stručnjake u sportu, sportske sudije, sponzore – donatore i propagandiste na teritoriji Grada Zrenjanina i dodeljuje posebna priznanja za ostvarene rezultate i doprinos afirmaciji sporta.

Predloge za nagradu dostavljaju sportske organizacije, društva i savezi članovi Sportskog saveza pismenim putem i na memorandumu kluba overenim pečatom i potpisom ovlašćenog lica.

Članovi Komisije mogu predložiti kandidate za nagradu. Predlozi moraju biti obrazloženi sa jasno iskazanom kategorijom za koju se predlog dostavlja.

Nagrade dodeljuje komisija koju imenuje Upravni odbor Sportskog saveza grada Zrenjanina.

Opšti kriterijumi

1. SPORTISTI U OLIMPIJSKIM SPORTOVIMA I SPORTOVIMA KOJI SU PRIDRUŽENE ČLANICE MOK-A – Postignuti rezultati na zvaničnim međunarodnim takmičenjima, pojedinačno, ekipno ili u okviru reprezentacije. U kategoriji sportista nagrađuje se najbolji pojedinci u muškoj i ženskoj konkurenciji u tri uzrasne kategorije – seniori, U 20 i U 15.
Nagrađuje se 1/jedan /sportista i sportistkinja u svakoj uzrasnoj kategoriji.

2. SPORTISTI IZ NEOLIMPIJSKIH SPORTOVA – Postignuti rezultati na zvaničnim međunarodnim takmičenjima, pojedinačno, ekipno ili u okviru reprezentacije.
Nagrađuje se 1/jedan/ sportista i sportistkinja u svakoj uzrasnoj kategoriji seniori i U 20

3. SPORTSKE EKIPE – Postignuti ekipni rezultati na zvaničnim domaćim i međunarodnim takmičenjima u tekućoj godini. Na izbor utiče razvijenost dotičnog sporta u Srbiji i na evropskoj i svetskoj sceni. U kategoriji sportskih ekipa nagrađuje se najbolja ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji u kategoriji seniora i juniora, sportske nade / kadeti i pioniri /.
Nagrađuje se 1 /jedna/ ekipa u muškoj i ženskoj kategoriji za seniore, U 20 i U 15

4. SPORTSKI STRUČNjACI – TRENERI – Istaknuti rezultati u podizanju sportskog podmlatka i postignuti vrhunski rezultati sa ekipama i pojedincima.
Nagrađuje se 1 / jedan / trener.

5. SPORTSKI RADNICI – Doprinos u afirmaciji sporta kroz rad u sportu i sportskim organizacijama i forumima.
Nagrađuje se 1 /jedan/ radnik.

6. STRUČNjACI U SPORTU – Lekari, psiholozi, pravnici, inženjeri, konstruktori, istoričari, istraživači, književnici i druga lica koja su svojim stručnim angažovanjem doprinela ostvarenju sportskih rezultata i razvoju sporta.
Nagrađuje se 1 /jedan/ stručnjak u sportu.

7. SPORTSKE SUDIJE – Dugogodišnja izuzetno plodna i zapažena sudijska aktivnost na domaćim takmičenjima i suđenje na takmičenjima najvišeg mađunarodnog ranga.
Nagrađuje se 1 /jedan/ sudija.

8. SPONZORI – DONATORI – Preduzeća i druge organizacije i pojedinci koji su putem sponzorstva – donatorstva pomogli sportskim organizacijama u ostvarenju njihovih programskih aktivnosti.
Nagrađuje se 1 /jedan/ sponzor – donator

9. SPORTISTI SA INVALIDITETOM – Postignuti rezultati na zvaničnim međunarodnim takmičenjima, pojedinačno, ekipno ili u okviru reprezenacije.
Nagrađuje se 1 /jedan/ sportista i sportiskinja.

10. PROPAGANDISTI – Novinari, fotoreporteri, snimatelji, dnevni i nedeljni listovi, sportske rubrike i redakcije elektronskih medija za doprinos u informisanju, propagiranju i afirmaciji sporta.
Nagrađuje se 1 /jedan/ propagandista.

11. PRIZNANjE SSGZ – Sportskim organizacijama i društvima, preduzećima i drugim privrednim organizacijama, ustanovama, pojedincima i grupama koji su doprineli afirmaciji sporta i ostvarenju rezultata.

12. ŽIVOTNO DELO

NAPOMENA: U izuzetnim slučajevima Komisija može dodeliti i više od jedne Nagrade za određenu kategoriju.

Nagrada koju dodeljuje Sportski savez grada Zrenjanina sastoji se od diplome i plakete.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px