Sportske igre mladih okupile zrenjaninsku omladinu na terenima SRC PARTIZAN u Zrenjaninu

ZRENJANIN EVROPSKI GRAD SPORTA

Zrenjanin je danas domaćin manifestacije „Sportske igre mladih“. Na terenima Sportsko-rekreativnog centra “Partizan” održavaju se takmičenja u pet sportova – atletici, odbojci, igri “između dve vatre”, uličnoj košarci i fudbalu.

U ime Grada Zrenjanina, igre je svečano otvorio gradonačelnik Simo Salapura. On je tom prilikom istakao da „Sportske igre mladih“ predstavljaju još jednu promociju sportskih nadmetanja, druženja i zdravog načina života. Podsetio je da se naš grad po sedmi put uključio u organizaciju takmičenja.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su i čelnici Sportskog saveza grada Zrenjanina i Saveza za školski sport. Na događaju su bili i istaknuti zrenjaninski sportisti, među kojima i proslavljeni veslač Milorad Stanulov.

sportske igre mladih 2021 013
SPORTSKE IGRE MLADIH

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. U ovim igrama već godinama učestvuju osnovci i srednjoškolci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. U okviru manifestacije organizuju se takmičenja u deset sportskih disciplina. U pitanju su mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra “između dve vatre”, stoni tenis, tenis, atletika i šah.

sportske igre mladih 2021 021
SPORTSKE IGRE MLADIH
sportske igre mladih 2021 018
SPORTSKE IGRE MLADIH
sportske igre mladih 2021 023
SPORTSKE IGRE MLADIH

Cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja dece i mladih, kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, a zajedno sa vršnjacima iz regiona, razvijali svoje društvene vrednosti. Time izbegavaju breme današnjice koja u velikoj meri ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije.

Vrednost projekta prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života, kako iz regiona tako i iz Evrope.

sportske igre mladih 2021 032
SPORTSKE IGRE MLADIH
sportske igre mladih 2021 030
SPORTSKE IGRE MLADIH
sportske igre mladih 2021 043
SPORTSKE IGRE MLADIH

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *