SpaceX lansirao prve nadograđene Starlink satelite, koji su prvi put vidljivi iznad Zrenjanina

Zrenjanin - Starlink sateliti

SpaceX je 27. februara ove godine lansirao prvi set nadograđenih Stalink sateltita za svoju drugu generaciju sazvežđa sa povećanim kapacitetom i novim tehnologijama, koji će omogućiti superbrzi internet za korisnike širom sveta. 

Kompanija Spejseks do sada je poslala u svemir 4.850 Starlinkovih letelica, a ima dozvolu da ih pošalje još 12.000.

Falcon 9 je poleteo iz Space kompleksa sa pet sati kašnjenja u odnosu na planirano vreme zbog nedavne geomagnetne oluje. Novi sateliti koriste drugu vrstu goriva, argon umesto kriptona. Poseduju 2,4 puta veći potisak i 1,5 puta veći specifični impuls od ranijih Starlinka.

Veličina B2 Mini izazvala je zabrinutost među astronomima da bi mogli da budu svetliji i da izazivaju smetnje u njihovim posmatranjima. SpaceX je u dokumentu ukazao da će novi sateliti inkorpirati tehnologije kao što su dielektrični film ogledala koji odbija sunčevu svetlost daleko od Zemlje i crnu boju niske refleksije.

Čitaoci portala volimzrenjanin.com su nam poslali fotografije ovog satelita koji je bio vidljiv iznad Kikinde, Subotice, i još nekoliko gradova, a danas, po prvi put, i iznad Zrenjanina.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px