Juče u Novom sadu održana smotra 200 dobrovoljnih vatrogasnih društava Srbije

Novi sad - DVD Srbije

Na poziv predsednika Vatrogasnog saveza Srbije, Dragana Ćapina, inače našeg sugrađanina iz naseljenog mesta Klek, redakcija portala volimzrenjanin.com se sa zadovoljstvom odazvala i prisustvovala ovom fantastičnom događaju na novosadskom Trgu slobode a povod je bio primopredaja opreme, koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova doniralo Dobrovoljnim vatrogasnim društvima i prikaz vežbi kako najmlađih tako i najiskusnijih članova DVDa širom Srbije.

dvd srbije u novom sadu 2021 012
Intoniranje himne Srbije ispred novosadske Gradske kuće
dvd srbije u novom sadu 2021 003
Ministar Aleksandar Vulin i Zvonko Rakić

Pre zvaničnog početka ove svečanosti, ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina dočekao je naš Zrenjaninac Zvonko Rakić inače Komandant Štaba Vatrogasnog saveza Srbije koji mu je raportirao i sproveo pored zbora Dobrovoljnih vatrogasnih društava sa paradnim zastavama.

Na ovoj veličanstvenoj smotri, u kojoj je, kako smo saznali učestvovalo preko 200 vatrogasnih društava iz cele Srbije, ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, predsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Ćapin uručio je Počasni vatrogasni krst, inače najveće priznanje koje dodeljuje Vatrogasni savez Srbije civilnom licu.

dvd srbije u novom sadu 2021 040
Ministar Aleksandar Vulin i predsednik VSS Dragan Ćapin
dvd srbije u novom sadu 2021 054
Postavka vatrogasnih vozila - istorijat

Postavkom vatrogasnih vozila, poređanih po starosti predstavljen je istorijat razvoja dobrovoljnog vatrogastva u Srbiji i to u periodu od 1852. do 2021. godine, uz prateću posadu u odelima iz tih perioda.

dvd srbije u novom sadu 2021 044
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin

"I zato dok vas ima, dok je svako od vas u stanju da majci Srbiji pokloni deo svog vremena, uverenja, poverenja, i oni tamo znaju da je Srbija tu i da nisu sami. Dok je naš predsednik Aleksandar Vučić u stanju da izdrži svaki pritisak, napad, podlost i mržnju i mi smo spremni da čuvamo svoju Srbiju i čuvaćemo je kao život svakog od nas. Vremena koja su pred nama pokazaće i dokazaće da je Srbija večna onoliko koliko su joj deca verna",

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin
dvd srbije u novom sadu 2021 021
Predsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Ćapin

"Dobrovoljno vatrogastvo je bilo devastirano i borilo se za opstanak dugi niz godina, dok nije prepoznata potreba od Ministarstva unutrašnjih poslova za usvajanjem Zakona o dobrovoljnom vatrogastvu, prvom zakonu nakon 40 i više godina, koji predstavlja i polaznu tačku za dalji uspešan razvoj dobrovoljnih vatrogasnih društava"

Predsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Ćapin

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *