SLIKA MESECA: Budući đaci prvaci plesali osmi put na zrenjaninskom Trgu slobode [FOTO]

Zrenjanin – Ples predškolaca

Na Trgu slobode plesali i družili se zrenjaninski predškolci: od septembra s ponosnom titulom – “Đak prvak!”

Ples predškolaca, gradska manifestacija pod nazivom “Zdravo, svete!”, održana je danas osmi put na Trgu slobode. U prisustvu dece predškolskog uzrasta iz svih zrenjaninskih vrtića, njihovih vaspitača, roditelja, baka i deka, manifestaciju je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, uz podsećanje da je ovakvu manifestaciju predškolaca Zrenjanin pokrenuo kao prvi grad u Srbiji, pre sedam godina. 

“Nema lepšeg ukrasa koji možemo danas da pošaljemo s našeg trga, iz našeg grada, upravo sa ove manifestacije. Zahvaljujući roditeljima, bakama, dekama, a pre svega vaspitačima Predškolske ustanove, draga deco, vi ćete od jeseni imati novu, ponosnu titulu “đak prvak”. Ja vam na tome čestitam, želim vam mnogo uspeha u đačkom dobu, u novim izazovima, sa starim i novim drugarima u školama”, rekao je gradonačelnik i najavio i ove godine akciju dodele besplatnih udžbenika, školskih torbi i pribora, na početku naredne školske godine. 

Poželeo je predškolcima i da im predstojeći raspust protekne u zdravlju, igri, radosti i lepom odmoru.   

Prisutnima se obratio i direktor Predškolske ustanove Zrenjanin Željko Cvijanović, koji je rekao da je na trgu danas okupljena budućnost našeg grada. 

“Mi smo jedan deo posla na njihovom obrazovanju i vaspitanju uradili, nadam se da su od nas poneli mnogo znanja i veština i želim im sreću u budućnosti”, poručio je Cvijanović mališanima.  

Ples predškolaca pokrenuli su 2016. godine Grad Zrenjanin i Predškolska ustanova Zrenjanin, uz podršku vaspitača i koordinatorke plesa Nikolete Vidaković, a po uzoru na tradicionalnu svečanost u kojoj učestvuju maturanti. Koliko je manifestacija predškolaca zaživela u našem gradu svedoči i činjenica da je danas u njoj učestvovalo nekoliko stotina dece, koja su se za ples pripremala u svojim vrtićima.

Oni su, u plavim i roze majicama s motivima manifestacije, igrali uz taktove pesme “Zdravo svete, još uvek sam dete”, autora Zrenjaninaca Marka Pejčića i Igora Dunđerskog, za koje je korišćena tema iz “Krcka Oraščića” Petra Iljiča Čajkovskog.

Manifestaciju je uveličao i hor dečjeg vrtića “Maslačak”, s vaspitačem Jasminom Ružić, koji je izveo pesmu o gradu Zrenjaninu. Autor teksta je Jasmina Ružić, a muziku je komponovao Marko Pejčić.  

Uz gradonačelnika Salapuru, svečanosti su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnici gradonačelnika Snežana Vučurević, Marija Damjanović i Rajko Kapelan. 

Tekst: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. predivan ples predškolaca u zrenjaninu oni su budućnost zrenjanina naši budući lekari apotekeri policajci veterinari i budućnost svih ostalih zanimanja stoga srećno đače prvače

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022