Sledeće nedelje u Kulturnom centru Zrenjanina – Izložba Four Seasons (Četiri godišnja doba) Milene Popov – Nene

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

Izložba „Četiri godišnja doba“ (Four Seasons) multimedijalne umetnice Milene Popov – Nene biće otvorena u Velikom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 6. jula u 19 časova. Izložbena celina je nastala tokom 2021. godine  kao video instalacija koja prati promene godišnjih doba posmatrene kroz sezonske  promene biljnog sveta.

popov four seasons ii video still
Milena Popov - Nena, Cetiri sezone II, 2020, fotografija iz video rada

Celina ne samo da sibolizuje životni ciklus i druge ciklične sisteme univerzuma, nego i vrednosti prirodnog sveta koje mogu da kultivišu ljudski um koji je otvoren za učenje. Rad je inspirisan istočno-azijskim slikama godišnjih doba. Autorka navodi da svaki video rad u ovoj instalaciji počinje haiku pesmom Matsua Basoa te poput ovog japanskog pesnika-slikara, koji u svom čuvenom ‘putovanju na Zapad’ prati znakove prirode i spoznaje životne vrednosti, tako i ona na svom putovanju od Zrenjanina do Njujorka neprestano uči…

Kraći biografski zapis

Milena Popov – Nena je multimedijalna umetnica, rođena u Zrenjaninu, koji živi i radi u Njujorku. Doktorat iz teorije umetnosti i medija je stekla na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, a master i osnovne studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Letnju akademiju je završila na Amsterdamskom univerzitetu u Holandiji, a feldenkrajs master klas na Akademiji za Performativne studije na Novom Bugarskom univerzitetu u Sofiji.  Popov predaje na Njujorskom univerzitetu (NYU) i na Univerzitetu grada Njujorka (CUNY). Objavila je nekolicinu tekstova o umetnosti, kulturi, društvu i medijima u poglavljima knjiga, naučnim žurnalima i izložbenim katalozima. Ona je osnivač, organizator i moderator Intelektualnog salona u Njujorku, ko-osnivač i član nekolicine umetničkih udruženja. Njeni umetnički radovi su prestavljani na brojim izložbama, konferencijama i umetičkim prezentacijama i kolonijama širom sveta, a nalaze se kako u nekim privatnim, tako i javnim kolekcijama (na pr. u kolekcijama Muzeja savremene umetnosti Vojvodine i Muzeja Vojvodine). Popov je dobitnik nekoliko umetničkih i predavačkih nagrada.

Nakon svečanog otvaranja, šest video radova u okviru ove izložene celine predstaviće se publici do 18. jula svakog dana od 8 do 20 časova.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px