Slava i Dan Sektora za vanredne situacije obeleženi TT zborom na Trgu slobode [FOTO]

Zrenjanin – TT zbor na Trgu slobode

Podelite vest

Obeležavanje Dana Sektora za vanredne situacije MUP Srbije - održan TT zbor na Trgu slobode, nagrađeni učesnici likovnog konkursa

Povodom obeležavanja 17. septembra, Dana Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u periodu od 17-24. septembra organizuju se različite aktivnosti širom Srbije, s ciljem promocije Sektora i upoznavanja građana s njihovim radom, opremom i vozilima. Tim povodom i Odsek za vanredne situacije Policijske uprave u Zrenjaninu, njegov Vatrogasno-spasilački bataljon, održao je danas tehničko-taktički zbor na Trgu slobode, predstavio opremu i vozila. Dodeljene su i četiri nagrade za najbolje likovne radove na temu “Vatrogasac, moj heroj”, koje su radili učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu. 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je sa zamenikom Sašom Santovcem, posetio TT zbor i dodelio nagrade za najuspešnije likovne radove, istakao je značaj ovakvih skupova i promovisanja aktivnosti Sektora za vanredne situacije, posebno među najmlađima. Zahvalio se Sektoru za vanredne situacije, a posebno učenicima, njihovim učiteljima i direktorki škole, što su u velikom broju prisustvovali TT zboru. 

– Time svi zajedno utičemo na podizanje svesti i posebno na edukaciju i prevenciju, kada su u pitanju neke vanredne situacije ili događaji u našoj zajednici. Ako se sutra nađete u nekoj delikatnoj situaciji, kroz ovakve radionice i edukaciju, možda ćete reagovati bolje i preduprediti neke loše stvari koje mogu da se dese. Upravo vaše današnje prisustvo pokazuje da je ovo važna tema za sve nas – poručio je gradonačelnik okupljenim mališanima.  

Za najuspešnije učesnike likovnog konkursa proglašeni su Nina Čorokalo (prvi razred), Danica Pisarić (drugi razred), Maria Bulik (treći razred) i Nikola Manigoda (četvrti razred), kojima su pripale prigodne nagrade, obezbeđene od strane Grada Zrenjanina i Odseka za vanredne situacije Policijske uprave u Zrenjaninu. 

Gradonačelnik je podsetio da su naši vatrogasci-spasioci, zajedno s pripadnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava, svuda i u svakom trenutku spremni da reaguju, ne samo kada su u pitanju požari, već i poplave, saobraćajni udesi, svaka vanredna situacija, i u tome imaju punu podršku i saradnju Grada Zrenjanina. Takođe, često su angažovani i za pomoć u drugim sredinama, pa i inostranstvu. Na Trgu slobode, primera radi, danas je bilo izloženo vozilo koje je aktivno učestvovalo u akcijama gašenja požara u Grčkoj, prošle godine.   

Prisutnim učenicima obratio se i komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zrenjanin, potpukovnik vatrogasac Branislav Milosavljević, a skupu je prisustvovao i , predsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Ćapin.

Načelnik Odseka za vanredne situacije Policijske uprave u Zrenjaninu Goran Marjanović rekao je da se Dan Sektora za vanredne situacije obeležava u znak podsećanja na datum osnivanja Sektora, 17. septembra 2009. godine, kao jedinstvene službe u oblasti zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama.

– Takođe, 17. septembra obeležava se i krsna slava vatrogasaca-spasilaca, Presveta Bogorodica Nesagoriva kupina, koja se slavi od 2015. godine, kada su vatrogasci iz našeg sektora formirali vatrogasnu službu na Hilandaru. Širom Republike Srbije, ova nedelja biće posvećena obeležavanju Dana Sektora za vanredne situacije i građani će moći da se druže s vatrogascima-spasiocima, posete taktičko-tehničke zborove, javno-pokazne vežbe i da se edukuju u oblasti zaštite i spasavanja – istakao je Marjanović. 
 
Izložena vozila i oprema Odseka za vanredne situacije PU Zrenjanin, kao i uvek, najviše su privukli pažnju najmlađih, koji su želeli da se fotografišu ili uđu u neko od vozila. Nisu izostale ni zajedničke fotografije sa pripadnicima Vatrogasno-spasilačkog bataljona i čelnicima lokalne samouprave, kao uspomena na današnju posetu TT zboru na Trgu slobode.  

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

tekst: zrenjanin.rs

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. naši vatrogasci spasioci zaslužuju sve pohvale jer grad i okolinu čuvaju na odličan način bravo momci

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px