Godišnja Skupština Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanina

Zrenjanin – Godišnja skupština

Podelite vest

Juče, 22. decembrа 2022. je u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina održana Godišnja Skupština Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanina.

U saopštenju koje je dostavljeno redakciji portala volimzrenjanin.com navodi se sledeće:

U protekloj godini Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanina (ORVS) je unapredila saradnju sa kolegama iz Aleksinca i Sokobanje, učestvovala u obeležavanju značajnih datuma iz istorije Srbije i u vežbama iz oblasti vanrednih situacija koje je organizovao Crveni krst. Najvažnija aktivnost je bila izvođenje nastave Sistem odbrane Republike Srbije koju su članovi ORVS sprovodili u srednjim školama.

skupsstina orvs zrenjanin 3

– Tokom ove godine su se za pomoć u realizaciji nastave obratile četiri srednje škole od dvanaest koliko ih ima u Srednjobanatskom okrugu. Zrenjaninske škole Tehnička, Poljoprivredna, Ekonomsko-trgovinska i Srednja škola iz Novog Bečeja su nam u dosadašnjih pet godina davali bezrezervnu podršku da izvodimo ovu nastavu, a ove školske godine su nam se najavili iz Muzičke škole da žele stručnog predavača.

Značajno nam je da smo sa ovom aktivnošću upoznali i predstavnike lokalne samouprave, pa je na jednom času prisustvovao i gradonačelnik Simo Salapura, istakla je Tanja Dulović, predsednica ORVS Zrenjanin.

Skupštini su prisustvovali i pukovnik Aleksandar Dedić, komandant Banatske brigade, major Rade Daljević iz Banatske brigade, Aleksandra Tanasijević, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanina, Jovanka Pavlović, predsednica Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca grada Zrenjanina i Radoje Bandović, predsednik Udruženja vojnih penzionera Zrenjanina.

Za narednu godinu je predviđena je intenzivnija saradnja sa Vojskom Srbije i Banatskom brigadom. Sprovodiće se obuka i organizovati gađanje na strelištu, kao i poseta jedinicama Vojske Srbije povodom značajnih datuma.

ORVS Zrenjanin, fotografije: Mile Novaković.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px