Godišnja Skupština Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanina

Zrenjanin – Godišnja skupština

Podelite vest

Juče, 22. decembrа 2022. je u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina održana Godišnja Skupština Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanina.

U saopštenju koje je dostavljeno redakciji portala volimzrenjanin.com navodi se sledeće:

U protekloj godini Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanina (ORVS) je unapredila saradnju sa kolegama iz Aleksinca i Sokobanje, učestvovala u obeležavanju značajnih datuma iz istorije Srbije i u vežbama iz oblasti vanrednih situacija koje je organizovao Crveni krst. Najvažnija aktivnost je bila izvođenje nastave Sistem odbrane Republike Srbije koju su članovi ORVS sprovodili u srednjim školama.

skupsstina orvs zrenjanin 3

– Tokom ove godine su se za pomoć u realizaciji nastave obratile četiri srednje škole od dvanaest koliko ih ima u Srednjobanatskom okrugu. Zrenjaninske škole Tehnička, Poljoprivredna, Ekonomsko-trgovinska i Srednja škola iz Novog Bečeja su nam u dosadašnjih pet godina davali bezrezervnu podršku da izvodimo ovu nastavu, a ove školske godine su nam se najavili iz Muzičke škole da žele stručnog predavača.

Značajno nam je da smo sa ovom aktivnošću upoznali i predstavnike lokalne samouprave, pa je na jednom času prisustvovao i gradonačelnik Simo Salapura, istakla je Tanja Dulović, predsednica ORVS Zrenjanin.

Skupštini su prisustvovali i pukovnik Aleksandar Dedić, komandant Banatske brigade, major Rade Daljević iz Banatske brigade, Aleksandra Tanasijević, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanina, Jovanka Pavlović, predsednica Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca grada Zrenjanina i Radoje Bandović, predsednik Udruženja vojnih penzionera Zrenjanina.

Za narednu godinu je predviđena je intenzivnija saradnja sa Vojskom Srbije i Banatskom brigadom. Sprovodiće se obuka i organizovati gađanje na strelištu, kao i poseta jedinicama Vojske Srbije povodom značajnih datuma.

ORVS Zrenjanin, fotografije: Mile Novaković.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022