Osnovne škole u Elemiru i Mužlji dobile 6 miliona dinara za investiciono i tekuće održavanje!

Zrenjanin – 6 miliona za škole

Podelite vest

Pokrajina opredelila osnovnim školama u Elemiru i Mužlji skoro 6 miliona dinara za investiciono i tekuće održavanje

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore o finansiranju i sufinansiranju rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i investicionog održavanja 61 objekta predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i domova učenika na teritoriji AP Vojvodine, za šta je iz pokrajinskog budžeta opredeljeno 175 miliona dinara.

Sredstva su dodeljena na osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, a biće, između ostalog, izdvojena za zamenu stolarije, sanaciju sanitarnih čvorova i krovne konstrukcije, energetsku sanaciju objekata, rekonstrukciju elektroenergetskih instalacija i instalacija za zagrevanje objekata, kao i za druge radove u cilju poboljšanja uslova za njihovo korišćenje.

Sredstva su dobila i dve osnovne škole sa teritorije Grada Zrenjanina, i to u iznosima od po 2.990.000 dinara za svaku školu – OŠ “Svetozar Marković Toza” u Elemiru i OŠ “Servo Mihalj” u Mužlji.

pokrajinska vlada
Foto sajt Grada Zrenjanina

Zahvaljujući tom iznosu, škola u Elemiru izvršiće zamenu fasadne stolarije i time doprineti aktivnostima koje Grad Zrenjanin sprovodi na poboljšanju energetske efikasnosti u školskim objektima, posebno u naseljenim mestima. Škola u Mužlji iskoristiće sredstva za finansiranje tekućeg održavanja sanitarnih čvorova.

Izvor: Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022