NOVO: Počela sa radom škola za trudnice u okviru edukativno – razvojnog centra “Kefalo”

Zrenjanin – Škola za trudnice

Podelite vest

“U toku studiranja sam ja negde imala viziju ovoga, da sve spojim u jedno. Prostor gde će biti više terapeuta, i gde će roditelji moći da dovedu dete na jedno mesto.

kefalo zrenjanin 002a
Sonja Aksić, Kefalo Zrenjanin
kefalo zrenjanin 002
Kefalo Zrenjanin

Znači da dođu ovde i imaju psihologa, defektologa, logopeda i da ujedno imamo i čuvaonicu”, predstavila je Sonja Aksić portalu volimzrenjanin.com.

Sonja je završila Medicinski fakultet u Novom Sadu, smer za specijalnu rehabilitaciju i edukaciju. Nakon toga je u Grčkoj završila master, na smeru koji je obuhvatao korištenje komunikacionih tehnologija u predškolskom obrazovanju.

Po povratku u Srbiju, upisala je “geštalt” psihoterapiju, na kojoj je završna godina.

Najviše ima dece do 4 godine.

“U okviru “Kefala” imamo psihologa, logopeda, defektologa, psihoterapeuta pod supervizijom, specijalistu pedagoga i čuvaonicu. Čuvaonica je zamišljena po principu započetog sata, poluboravka ili celodnevnog boravka. Trudimo se da svakom detetu pružimo ono što je potrebno njegovom razvoju, i da se to podstiče. Znači, vreme u čuvaonici, se ne provodi samo u igri”, ističe Sonja.

“Imajući u vidu da će uskoro raspust, i da škole i vrtići neće raditi, “Kefalo” je voljan da se druži i sa starijom decom. Svi su dobrodošli. Deci su obezbeđeni obroci”, naglasila je Sonja.

Nova usluga u okviru “Kefala” je škola za trudnice, pod nazivom “Bebi kefalo”. To je mesečna jednokratna škola za trudnice, posle 24. nedelje. Školu će voditi patronažna sestra Valentina Krspogačin i visoka strukovna medicinska sestra-babica Jelena Popetru.

“Pri edukativno – razvojnom centru “Kefalo”, otvara se školica za trudnice. Ideja se javila jer smo prepoznali potrebu. Nadam se da će trudnice steći korisno iskustvo i dobro druženje.

Prva trudnoća je uvek konfuzna, a mi smo tu da kroz psihofizičku pripremu trudnica, predporođajnu i postporođajnu, ih pripremo za što lakše savladavanje tog perioda.

Sve informacije koje budu dobile, biće im od velike koristi. Upoznaćemo ih i sa svetom beba, kao i sa prednostima dojenja. Školica ima teorijski i praktičan deo, pripremaće se i psihički i fizički.

kefalo zrenjanin 015
Valentina Krspogačin

Časovi će se održavati dva puta nedeljno, ponedeljkom i četvrtkom od 17:30, u prostorijama centra.

Svaka trudnica, mora imati saglasnost svog ginekologa, da može da se uključi u praktičan deo, i mora biti preko 24. nedelje trudnoće.

Nema određenih pitanja koja muče trudnice, sve ih interesuje. Postoje edukacije u okviru patronažne službe, ali samo onlajn, ali trudnice više vole uživo i praktično.

Cilj školice je da im razbijemo strahove i nedoumice, i da im pokažemo da smo tu za njih”, istakla je Valentina.

Sve zainteresovane trudnice mogu da se obrate na broj telefona 0637445085, ili porukom na mejl skolicakefalo@gmail.com

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. edukativno razvojni centar kefalo je upravo ono što je nedostajalo zrenjaninu u njemu sve počinje od trudnoće porodjaja pa sve do beba i dalje sve na jednom mestu divim se hrabrosti sonje aksić koja je sve to osmislila do završenstva gde su uključeni svi od patronažne sestre do logopeda i svih ostalih specijalista potrebnih za normalan razvoj dece jer tu praktično je sve čak i čuvaonice za decu pozdravljam osnivanje ovog centra i mislim da će veoma brzo postati poznat i priznat za razvoj dece sonja samo napred bravo

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px