NOVO: Počela sa radom škola za trudnice u okviru edukativno – razvojnog centra “Kefalo”

Zrenjanin – Škola za trudnice

Podelite vest

“U toku studiranja sam ja negde imala viziju ovoga, da sve spojim u jedno. Prostor gde će biti više terapeuta, i gde će roditelji moći da dovedu dete na jedno mesto.

kefalo zrenjanin 002a
Sonja Aksić, Kefalo Zrenjanin
kefalo zrenjanin 002
Kefalo Zrenjanin

Znači da dođu ovde i imaju psihologa, defektologa, logopeda i da ujedno imamo i čuvaonicu”, predstavila je Sonja Aksić portalu volimzrenjanin.com.

Sonja je završila Medicinski fakultet u Novom Sadu, smer za specijalnu rehabilitaciju i edukaciju. Nakon toga je u Grčkoj završila master, na smeru koji je obuhvatao korištenje komunikacionih tehnologija u predškolskom obrazovanju.

Po povratku u Srbiju, upisala je “geštalt” psihoterapiju, na kojoj je završna godina.

Najviše ima dece do 4 godine.

“U okviru “Kefala” imamo psihologa, logopeda, defektologa, psihoterapeuta pod supervizijom, specijalistu pedagoga i čuvaonicu. Čuvaonica je zamišljena po principu započetog sata, poluboravka ili celodnevnog boravka. Trudimo se da svakom detetu pružimo ono što je potrebno njegovom razvoju, i da se to podstiče. Znači, vreme u čuvaonici, se ne provodi samo u igri”, ističe Sonja.

“Imajući u vidu da će uskoro raspust, i da škole i vrtići neće raditi, “Kefalo” je voljan da se druži i sa starijom decom. Svi su dobrodošli. Deci su obezbeđeni obroci”, naglasila je Sonja.

Nova usluga u okviru “Kefala” je škola za trudnice, pod nazivom “Bebi kefalo”. To je mesečna jednokratna škola za trudnice, posle 24. nedelje. Školu će voditi patronažna sestra Valentina Krspogačin i visoka strukovna medicinska sestra-babica Jelena Popetru.

“Pri edukativno – razvojnom centru “Kefalo”, otvara se školica za trudnice. Ideja se javila jer smo prepoznali potrebu. Nadam se da će trudnice steći korisno iskustvo i dobro druženje.

Prva trudnoća je uvek konfuzna, a mi smo tu da kroz psihofizičku pripremu trudnica, predporođajnu i postporođajnu, ih pripremo za što lakše savladavanje tog perioda.

Sve informacije koje budu dobile, biće im od velike koristi. Upoznaćemo ih i sa svetom beba, kao i sa prednostima dojenja. Školica ima teorijski i praktičan deo, pripremaće se i psihički i fizički.

kefalo zrenjanin 015
Valentina Krspogačin

Časovi će se održavati dva puta nedeljno, ponedeljkom i četvrtkom od 17:30, u prostorijama centra.

Svaka trudnica, mora imati saglasnost svog ginekologa, da može da se uključi u praktičan deo, i mora biti preko 24. nedelje trudnoće.

Nema određenih pitanja koja muče trudnice, sve ih interesuje. Postoje edukacije u okviru patronažne službe, ali samo onlajn, ali trudnice više vole uživo i praktično.

Cilj školice je da im razbijemo strahove i nedoumice, i da im pokažemo da smo tu za njih”, istakla je Valentina.

Sve zainteresovane trudnice mogu da se obrate na broj telefona 0637445085, ili porukom na mejl skolicakefalo@gmail.com

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  1. edukativno razvojni centar kefalo je upravo ono što je nedostajalo zrenjaninu u njemu sve počinje od trudnoće porodjaja pa sve do beba i dalje sve na jednom mestu divim se hrabrosti sonje aksić koja je sve to osmislila do završenstva gde su uključeni svi od patronažne sestre do logopeda i svih ostalih specijalista potrebnih za normalan razvoj dece jer tu praktično je sve čak i čuvaonice za decu pozdravljam osnivanje ovog centra i mislim da će veoma brzo postati poznat i priznat za razvoj dece sonja samo napred bravo

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022