Skijaš, paraolimpijac Jasmin Bambur ponovo u rodnom Zrenjaninu !

Zrenjanin - Jasmin Bambur

Jasmin Bambur, paraolimpijac, koji se takmičio na Zimskim paraolimpijskim igrama za Srbiju u Vankuveru (2010), a potom i za Ameriku u Sočiju (2014) godine danas je posetio svoj rodni grad Zrenjanin gde ga je ugostio gradonačelnik Simo Salapura.

jasmin bandur 001
jasmin bandur 002

Jasmin je rođen u Zrenjaninu u sportskoj porodici gde je i sam postao uspešan sportista. On je nekada obožavao rukomet i svi su ga videli kao uspešnog rukometaša kome se smešila blistava karijera. Zahvaljujući rukometu Jasmin je uspeo da ostvari svoj san i ode u Ameriku 1997 godine, gde je i dobio prvu stipendiju, pa je čak i sa američkom rukometnom reprezentacijom u Atlamti nastavio da trenira…

jasmin bandur 003

Ipak, 2000. godine mu se život totalno preokrenuo kada je na petak 13. doživeo tešku saobraćajnu nesreću koja mu je potpuno promenila život.

Sedam godina posle udesa 2007. godine on i njegova devojka Sara, venčali su se u Nort Karolini a u novembru iste godine, Jasmin joj je saopštio da se seli u Kolorado.

Došao sam u Vinter park i priključio se tamošnjem takmičarskom programu. Te iste sezone u februaru sam već bio u svetskom kupu, što je prilićno neverovatno, ali istinito. Do toga sam došao tako što sam trenirao non stop. Osvojio sam u međuvremenu dosta medalja i moji uspesi su se nastavili…

jasmin bandur 009

„Bila mi je cast da predstavljam svoju zemlju na Olimpijadi. Kao jedini sportista nosio sam zastavu Srbije i taj osećaj ne može da se poredi ni sa čim!“ kaže on i dodaje da je išao u Vankuver da dobije medalju u spustu. „Prošao sam, ali imali smo velike probleme oko priprema za skije. Mislim da sam bio osmi u spustu, a biti medju 10 najbržih u svetu je veliki uspeh i cela ekipa je bila oduševljena’.

jasmin bandur 012

Jasmin kaže da on konstantno šalje opremu, skije i ostalo, u Srbiju za tamošnji paraolimpijski tim.

„Mi smo i dalje u izuetno lepom odnosu i ja želim da taj sport dole zaživi… Ipak, cena sporta ostaje i dalje jedini problem…“ On kaže da je na Staroj planini 2014. godine organizovano takmičenje invalida, a seća se da je pre nekoliko godina bio prvi skijaš invalid na Kopaoniku.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022