U NP „Toša Jovanović” odigrana predstava „Siromašni Romeo“ povodom Dana Srpske u Srbiji

Zrenjanin - Dani Srpske u Zrenjaninu

U sklopu programa manifestacije “Dani Srpske u Srbiji” u nedelju 26. septembra je u Gradskoj kući organizovan prijem kod gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure za delegaciju Trebinja u kojoj su, pored gradonačelnika Mirka Ćurića, bili i Dražen Bošković, zamenik gradonačelnika i Bojan Vučurević – načelnik odeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo.

siromasni romeo zrenjanin 001
Dani Srpske u Srbiji i Zrenjaninu
siromasni romeo zrenjanin 006
Dani Srpske u Srbiji i Zrenjaninu

U ime Predstavništva Republike Srpske u Srbiji prijemu je prisustvovao Mlađen Cicović, šef Predstavništva, koji je sve prisutne upoznao sa manifestacijom.

Mlađen Cicović zahvalio je gradonačelniku i njegovim saradnicima na činjenici da je Zrenjanin svih devet godina, koliko se manifestacija organizuje, dao nesebičnu podršku.

Ono što je posebno nama zadovoljstvo što ćemo iduće godine, slaveći trideset godina Republike Srpske, slaviti i deset godina ove manifestacije, što je za nas posebno važno, a i na privrednom forumu koji smo imali, predstavnici Vlade Srbije istakli su da je ovo jedna od značajnijih manifestacija koja je, pre svega, u funkciji onoga zbog čega mi i postojimo u Beogradu, a to je jačanje saradnje nas s one strane Drnie, s vama sa ove.

Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji

Istog dana ali u 20 časova u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” Gradsko pozorište Trebinja igralo je  predstavu „Siromašni Romeo“ po tekstu Tode Nikoletića. Adaptacija i režija: Željko Milošević.

Uloge: Milica Salata, Milana Ninković, Sara Tomić, David Popadić, Ana Miladinović, Tadija Karanac, Boris Glušac, Anastasija Vanović,Vojislav Elez, Ivana Ćeranić i Anđela Brnjoš.

siromasni romeo zrenjanin 012
Dani Srpske u Srbiji i Zrenjaninu
siromasni romeo zrenjanin 019
Dani Srpske u Srbiji i Zrenjaninu

Tradicionalna manifestacija Dani Srpske u Srbiji, koju organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji po deveti put, počela 22. Septembra u Beogradu, a završetak će biti organizovan sutra, 29. septembra u Novom Sadu.

siromasni romeo zrenjanin 022
Dani Srpske u Srbiji i Zrenjaninu
siromasni romeo zrenjanin 017
Dani Srpske u Srbiji i Zrenjaninu

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *