Mnogo novca uložiš u izgradnju tela, i ne želiš to da pokvariš lošom ishranom

Zrenjanin - Siniša Bekić

Već nekoliko decenija Siniša Bekić se posvetio formiranju i održavanju mišićne konstitucije svog tela. Na takmičenjima i danas u svojoj 55. godini učestvuje i osvaja nagrade u svojoj kategoriji.

“Sve je počelo još 1988. godine, kada sam počeo da vežbam sa dizačima tegova, to je tada bilo popularno. Tada me je prijatelj nagovorio da uđem u teretanu, i da vežbamo.

Četiri godine kasnije (1992) sam poželeo da odem na prvo takmičenje, ali tada nisam zabeležio značajnije rezultate. U tom periodu nismo imali pogodnih uslova, niti odakle da učimo, i sve je bilo vrlo šturo. To je još bilo vreme stare Jugoslavije, i bilo nas je mnogo, a moje znanje nije bilo dovoljno da napravim značajan rezultat”, prisetio se Siniša Bekić.

sinisa bekic natural zrenjanin 004
Siniša Bekić - Natural
sinisa bekic natural zrenjanin 021
Siniša Bekić - Natural

Prvi uspesi, i dobra volja za napredovanjem

Siniša je nakon prvog takmičenja, bio uporan da unapredi znanje, i već naredne godine je uspeo da napravi korak dalje.

“Moj prvi uspeh se desio godinu dana nakon prvog takmičenja, a to je bio ulazak u finale u top pet. Već 1994. godine, osvojio sam drugo mesto u polusrednjoj kategoriji do 75 kg. Sve dok je postojala ta kategorija, uvek sam bio u top tri, uglavnom na domaćim takmičenjima.

Za ovaj sport je bio presudan određen način ishrane, za koji su starije kolege govorile da je to način života, što ja tada nisam shvatao. To je zapravo unošenje određenih namirnica, i pridržavanje toga, treba mnogo uložiti, i sam se finansiram. Pored ishrane i treninga, bitna je i volja i mentalna jačina”, pojasnio je za portal volimzrenjanin.com Siniša.

sinisa bekic zrenjanin 1
Foto: Siniša Bekić - ustupljene fotografije
sinisa bekic zrenjanin 2
Foto: Siniša Bekić - ustupljene fotografije

Siniša se uglavnom takmiči u jednoj polu sezoni, a njegovom senzibilitetu više odgovara jesenja sezona.

sinisa bekic zrenjanin 4
Foto: Siniša Bekić - ustupljene fotografije

Sport bez ograničenja u godinama

“Sada imam 55. godina, ali i dalje sebe vidim na takmičenjima. Prvenstveno imam sreće što se bavim sportom, u kojem ne postoji starosna granica. U poslednjih nekoliko godina, sam bio u masters kategoriju, gde se takmiče sportisti preko 40 godina. Tu je veoma jaka konkurencija, i toliko su jaki ljudi, da je teško izboriti se za veliki uspeh.

sinisa bekic natural zrenjanin 024
Siniša Bekić - Natural
sinisa bekic natural zrenjanin 006
Siniša Bekić - Natural

Najkvalitetniji takmičari su upravo u toj kategoriji od 40 do 50 godina. Moje kolege su pobeđivale i u toj kategoriji, i u seniorskoj, kao i ja. Na takmičenju za “Mister univerzum” u Budimpešti sam bio drugi u svojoj kategoriji, u seniorskoj kategoriji, gde dolaze I duplo mlađi od mene sam bio prvi”, predstavio je Siniša.

sinisa bekic natural zrenjanin 027
Siniša Bekić - Natural

Ove godine Siniša je osvojio treće mesto na Svetskom prvenstvu u Italiji

“Učestvovao sam na Svetskom prvenstvu u Bergamu, Italiji, gde sam prvi put otišao, na takmičenje u toj federaciji. Uvek treba probati i neke nove prostore, I steći nova iskustva.

U svojoj kategoriji, preko 50 godina osvojio sam treće mesto. U seniorskoj kategoriji sam bio drugi, mada sam mislio da sam trebao pobediti. I dalje imam volje za takmičenjima, i dokle god mogu da napredujem ću se takmičiti. Treninzi se razlikuju, jer godinama stičeš iskustvo, i spoznaš svoje telo, i prilagodiš vežbe, da bi izbegao povrede”, naglasio je Siniša.

sinisa bekic natural zrenjanin 017
Siniša Bekić - Natural
sinisa bekic natural zrenjanin 022
Siniša Bekić - Natural
sinisa bekic natural zrenjanin 026
Siniša Bekić - Natural

Ranijih godina je svoja iskustva prenosio na mlađe takmičare, i spremao ih, a poslednjih godina više trenira rekreativce.

“Trenirao sam mlađe kolege i spremao ih za takmičenja. To sve iziskuje puno vremena, i puno para. Uglavnom su me slušali, ali dešavalo se da posle hoće da budu veći generali od tebe, i nemaju poštovanja. I dan danas ja sa velikim poštovanje gledam na sve ljude koji su me uveli u ovaj sport, bez obzira da li sam ih prevazišao ili ne.

To su ljudi, koji su me naučili prvim koracima, kao što su Rade ČalenićGile i Jožef Čapelja Žungul, koji su tada bili sinomim za body bilding. Moju prvu formu napravio je Zoran Jovanović, koji je i dan danas aktivan”, ističe Bekić.

Hram snage i dobrog raspoloženja - “Natural gym”

Siniša rado prenosi svoja znanja u svojoj teretani “Natural gym”, u ulici Đurđa Smederevca 78, koja radi već 12 godina. Kaže da su muškarci masovniji, ali da su žene upornije i rigoroznije.

sinisa bekic natural zrenjanin 014
Natural Gym
sinisa bekic natural zrenjanin 013
Natural Gym

Tamo možete vežbati svakog dana sem nedelje, u periodu od 08- 21h.

Individualni treninzi i cene u Natural Gym-u:

Rade se individualni treninzi po ceni od:
-5000 mesečno, tri treninga nedeljno,
-7000 mesečno, četiri treninga nedeljno,
-9000 mesečno, pet treninga nedeljno.

Ukoliko želite da vežbate sami, mesečna članarina je 1000 i 1200 dinara, a čak i tada Siniša će vam dati preporuku i uputiti vas, na prva dva treninga.

sinisa bekic natural zrenjanin 015
Natural Gym

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *