Najavljen NOVI Simpozijum o pivu, pivarskim sirovinama i opremi u Zrenjaninu

Zrenjanin - Simpozijum o pivu

U ponedeljak 4. oktobra održana je konferencija za novinare povodom 4. Simpozijuma o pivu, pivarskim sirovinama i opremi koji će se održati od 28. do 30. oktobra u hotelu Vojvodina u Zrenjaninu. Simpozijum predstavlja naučno stručni skup koji ima za cilj da istakne i ukaže na značaj piva, pivarstva iz različitih uglova, kao i da objedini sirovinu, tehnologiju proizvodnje i opremu iz oblasti piva.

najava pivo pivarstvo u zrenjaninu 003
Najava 4. Simpozijuma o pivu u Zrenjaninu
najava pivo pivarstvo u zrenjaninu 002
Najava 4. Simpozijuma o pivu u Zrenjaninu

Na konferenciji, koju je vodio Vlado Dašić, kao sekretar Organizacionog odbora Simpozijuma, govorili su profesor dr Miodrag Kovačević, profesor dr Jan Kišgeci, profesor dr Radovan Pejanović, profesor dr Viktor Nedović, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina i direktorica Poljoprivredne stručne službe Kristina Salapura.

Na ovom naučno stručnom skupu učešće će uzeti vrhunski istraživači i naučnici iz oblasti pivarstva, hmeljarstva, sladarstva i opreme. Do sada su svoj dolazak potvrdili, kako je rekao državni sekretar Ministarstva prosvete i profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu dr Viktor Nedović, stručnjaci iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Slovačke, a očekuje se i dolazak naučnika iz Bosne i Hercegovine i Češke.

U samoj organizaciji Simpozijuma učetvuje i Tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu, u čije se ime na konferenciji obratio profesor dr Miodrag Kovačević koji je rekao da će škola ubuduće obrazovati inženjere u pravcu tehnologije proizvodnje piva. Što se tiče samog skupa sa zadovoljstvom će pružiti kompletnu tehničku podršku.

najava pivo pivarstvo u zrenjaninu 004
Najava 4. Simpozijuma o pivu u Zrenjaninu
najava pivo pivarstvo u zrenjaninu 007
Najava 4. Simpozijuma o pivu u Zrenjaninu

Sa aspekta kongresnog turizma učešće u organizaciji je uzela i Turistička organizacija grada Zrenjanina, čiji je direktor Zoran Ljubotina prisutnima rekao da je veoma srećan što će Turistička organizacija dati doprinos organizaciji ovog naučno stručnog skupa, kao i prethodna tri puta i što će Zrenjanin ugostiti i biti domaćin eminentnim stručnjacima.

Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin razvila se iz stanice za zaštitu bilja osnovane još davne 1956. godine sa osnovnim ciljem: unapredjenje poljoprivredne proizvodnje i teritorijalno pokriva Srednjobanatski upravni okrug. Organizatori Simpozijuma o pivu, pivarskim sirovinama i opremi će u narednom periodu dostaviti dataljan program skupa sa satnicom predavanja.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px