Uskoro u Zrenjaninu Simpozijum o pivu, pivarskim sirovinama i opremi

Zrenjanin - Simpozijum o pivu

U ponedeljak 4. oktobra održana je konferencija za novinare povodom 4. Simpozijuma o pivu, pivarskim sirovinama i opremi koji će se održati od 28. do 30. oktobra u hotelu Vojvodina u Zrenjaninu. Simpozijum predstavlja naučno stručni skup koji ima za cilj da istakne i ukaže na značaj piva, pivarstva iz različitih uglova, kao i da objedini sirovinu, tehnologiju proizvodnje i opremu iz oblasti piva.

najava pivo pivarstvo u zrenjaninu 003
Najava 4. Simpozijuma o pivu u Zrenjaninu
najava pivo pivarstvo u zrenjaninu 002
Najava 4. Simpozijuma o pivu u Zrenjaninu

Na konferenciji, koju je vodio Vlado Dašić, kao sekretar Organizacionog odbora Simpozijuma, govorili su profesor dr Miodrag Kovačević, profesor dr Jan Kišgeci, profesor dr Radovan Pejanović, profesor dr Viktor Nedović, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina i direktorica Poljoprivredne stručne službe Kristina Salapura.

Na ovom naučno stručnom skupu učešće će uzeti vrhunski istraživači i naučnici iz oblasti pivarstva, hmeljarstva, sladarstva i opreme. Do sada su svoj dolazak potvrdili, kako je rekao državni sekretar Ministarstva prosvete i profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu dr Viktor Nedović, stručnjaci iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Slovačke, a očekuje se i dolazak naučnika iz Bosne i Hercegovine i Češke.

U samoj organizaciji Simpozijuma učetvuje i Tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu, u čije se ime na konferenciji obratio profesor dr Miodrag Kovačević koji je rekao da će škola ubuduće obrazovati inženjere u pravcu tehnologije proizvodnje piva. Što se tiče samog skupa sa zadovoljstvom će pružiti kompletnu tehničku podršku.

najava pivo pivarstvo u zrenjaninu 004
Najava 4. Simpozijuma o pivu u Zrenjaninu
najava pivo pivarstvo u zrenjaninu 007
Najava 4. Simpozijuma o pivu u Zrenjaninu

Sa aspekta kongresnog turizma učešće u organizaciji je uzela i Turistička organizacija grada Zrenjanina, čiji je direktor Zoran Ljubotina prisutnima rekao da je veoma srećan što će Turistička organizacija dati doprinos organizaciji ovog naučno stručnog skupa, kao i prethodna tri puta i što će Zrenjanin ugostiti i biti domaćin eminentnim stručnjacima.

Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin razvila se iz stanice za zaštitu bilja osnovane još davne 1956. godine sa osnovnim ciljem: unapredjenje poljoprivredne proizvodnje i teritorijalno pokriva Srednjobanatski upravni okrug. Organizatori Simpozijuma o pivu, pivarskim sirovinama i opremi će u narednom periodu dostaviti dataljan program skupa sa satnicom predavanja.

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *