Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura ugostio je juče Zorana Gajića

Zrenjanin - Simo Salapura

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura ugostio je juče u svom kabinetu Zorana Gajića, predsednika Odbojkaškog saveza Srbije i Zorana Jerkovića, sportskog radnika i nekadašnjeg predsednika Karate federacije Srbije, pre jedne decenije, a prijemu je prisustvovala i Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina.

Kao i slučaju prethodnih poseta, kada su u Zrenjaninu boravili čelnici nacionalnog rukometnog, vaterpolo, veslačkog, rvačkog, planinarskog i šotokan karate saveza, potom Olimpijskog komiteta Srbije i Sportskog saveza Srbije, kao i Paraolimpijskog komiteta i Specijalne olimpijade Srbije, centralna tema razgovora bila je nastavak saradnje grada Zrenjanina sa nacionalnim sportskim savezima i organizacijama, a u okviru agende “Zrenjanin, Evropski grad sporta”.

Mogućnost iskorišćenja sportskih resursa grada u svrhu promocije i razvoja odbojkaškog sporta takođe se nametnula kao jedna od tema o kojima je bilo reči tokom ovog sastanka.

Zoran Gajić istaknuti je odbojkaški stručnjak, bivši trener državne reprezentacije, sa kojom je osvojio čak sedam medalja na Olimpijskim igrama, evropskim i svetskim šampionatima. Bio je selektor čuvenog tima koji je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju, 2000. godine, u čijem su sastavu standardni igrači bili Vladimir i Nikola Grbić.

Zoran Jerković, naš sugrađanin, takođe je istaknuti sportski radnik i duže od tri decenije prisutan u karate sportu, kao profesionalni trener i funkcioner. Njemu i Zoranu Gajiću gradonačelnik Salapura uručio je simboličan pasoš “Evropskog grada sporta 2021.”.

Nakon prijema u Gradskoj kući, gradonačelnik i sekretarka Sportskog saveza su s gostima, i u pratnji direktora Narodnog muzeja Siniše Onjina, obišli postavku u toj ustanovi posvećenu istoriji sporta u Zrenjaninu.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022