Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa saradnicima posetio Aradac

Zrenjanin – Gradonačelnik u Aradcu

Podelite vest

“Da nam sela budu bliža” - novu radnu aktivnost gradonačelnik počeo u Aradcu

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem, načelnicom Odeljenja za privredu Gradske uprave Jelenom Travar Miljević i rukovodiocima nekoliko javnih preduzeća, posetio je danas Aradac, kao prvo naseljeno mesto u okviru nove radne aktivnosti nazvane “Da nam sela budu bliža”.

Tom prilikom razgovarao je s predstavnicima mesne zajednice, obišao infrastrukturne radove na saobraćajnici od izlaza iz sela do raskrsnice ka Zrenjaninu i posetio poljoprivredno gazdinstvo Jana Hrubika, koje se uspešno bavi i proizvodnjom vina. 

kolegijum aradac 020

Kako je gradonačelnik istakao u Aradcu, akcija “Da nam sela budu bliža” jeste način da se razmene mišljenja s rukovodstvima mesnih zajednica, da se u neposrednim razgovorima u 22 naseljena mesta sagledaju problemi, proveri šta je urađeno i šta predstoji u narednom periodu.

– Danas u Aradcu razgovaramo o tome da smo rehabilitovali put u dužini od preko dva kilometra, koji godinama nije bio u adekvatnom stanju, što je ukupna investicija od 102 miliona dinara. Preostalo je da se uradi zaštitna ograda između puta i biciklističke staze i asfaltira nekoliko bočnih priključaka za sporedne puteve, i to je samo jedan deo novca koji se ulaže u asfaltiranje. Da podsetim, gotovo milijardu dinara je ove godine ugovoreno u radovima koji se izvode na putevima na teritoriji Grada Zrenjanina, u samom gradu i u naseljenim mestima – rekao je gradonačelnik i dodao da su na dnevnom redu sastanka danas bile i druge teme.

kolegijum aradac 080

– U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacione mreže, razgovarali smo o izgradnji eko-česme i drugim komunalnim problemima koji treba da se rešavaju na teritoriji mesne zajednice.

Za projektovanje kanalizacije za celo selo izdvojeno je 6,5 miliona dinara, a s obzirom da Aradac pripada prvom “prstenu” oko grada, gradiće se i potisni vod, s povezivanjem na cevovod “Bagljaš zapad”. Samo izvođenje kanalizacije realizovaće se fazno, kao što to radimo i u drugim naseljenim mestima – naveo je gradonačelnik Salapura. 

Njegove saradnike i njega ugostili su u prostorijama Udruženja građana “Harmonija” predstavnici Saveta mesne zajednice, na čelu s predsednikom Rankom Jovanovim, kao i odbornik iz tog sela u Skupštini grada Zrenjanina Danko Đokić.

Oni su upoznali gradonačelnika s nekim od planiranih aktivnosti, kao i komunalnim problemima koje bi trebalo rešavati u predstojećem periodu. Kao prioritetni, nametnuli su se sanacija seoskih ulica, uređenje slovačkog groblja, renoviranje pravoslavne crkve, uređenje odvodnih kanala. 

kolegijum aradac 066

Gradonačelnik je još rekao da je i osnovna škola “Bratstvo” u planu za zamenu kotla za grejanje, za šta će u pet škola biti izdvojeno ne manje od 40 miliona dinara. U toj školi odvijaće se i takmičenja u gimnastici i ritmičkoj gimnastici, u okviru programa 9. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine.  

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Зрењанин град актуелности“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022