Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa saradnicima i predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić u poseti Lukićevu

Zrenjanin – Lukićevo

Podelite vest

Gradonačelnik u poseti Lukićevu: selo sa dve važne fabrike, jednom na otvorenom, drugom pod krovom, koje su dokaz ekonomske održivosti

Radnu aktivnost “Da nam sela budu bliža” gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura nastavio je danas posetom mesnoj zajednici Lukićevo. On je, sa saradnicima, održao sastanak s predstavnicima mesne zajednice, a potom je posetio novootvoreni Klub zadrugara “Kurjak” u centru sela i pogone kompanije “Vineks”, privrednog kolektiva u ekspanziji, gde je u toku proširenje proizvodnih kapaciteta.

Uz gradonačelnika, u Lukićevu su danas boravili i njegov zamenik Saša Santovac, predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić, član Gradskog veća Marinel Mendrea, načelnica Odeljenja privrede u Gradskoj upravi Jelena Travar Miljević, kao i predstavnici zrenjaninskih javnih preduzeća.

Lukićevo je staro banatsko naselje, koje se u istorijskim spisima pominje još 1410. godine. Danas broji oko 1800 stanovnika i mada se nalazi u tzv. “prvom prstenu” oko grada deli sudbinu i slične probleme s drugim naseljima na gradskoj teritoriji. U selu ove godine, nažalost, neće biti đaka prvaka, ali će ih naredne školske godine biti deset i tokom današnjeg razgovora gradonačelnik je istakao važnost aktivizma mladih u selu i pružanja odgovarajućih mogućnosti da u svom selu i ostanu. U tom smislu naznačio je i važnost nedavno obnovljene sale Doma kulture, koja raspolaže sa 300 mesta i spada među najveće te vrste na teritoriji grada Zrenjanina.

Pohvalio je i novootvoreni prostor kafe-poslastičarnice, koju je opremila Zemljoradnička zadruga “Veljko Lukić – Kurjak” i nazvala Klub zadrugara “Kurjak”. U prijatnom ambijentu bašte objekta gradonačelnika je ugostio direktor zadruge Čedomir Spasojević, koji je istakao da kafe-poslastičarnicu od samog otvaranja meštani rado posećuju i da predstavlja prijatno osveženje u ponudi sela.

Upravo je zemljoradničku zadrugu u Lukićevu, sa dugom tradicijom i uspešnim poslovanjem, gradonačelnik nazvao važnom “fabrikom na otvorenom”, dok je proizvodne pogone kompanije “Vineks” ocenio kao drugi značajan privredni zamajac sela, kao “fabriku pod krovom” koja poslovanjem prevazilazi lokalne okvire.

– Ove dve fabrike su dokaz da na selu može da se radi, da može biti održivo i uz benefite, kada je reč o ekonomskom interesu. Zemljoradnička zadruga “Veljko Lukić Kurjak” ima 400 hektara oranica pod sistemom za navodnjavanje, dok je bioenergana u sklopu preduzeća “Vineks” jedna od najvećih u Srbiji, sa potencijalima koji se mogu još uvećati. Lukićevo ima sve mogućnosti da iskoristi dobar položaj i privredni ambijent, odnosno razvoj u Zrenjaninu. Kada to kažem, mislim pre svega na blizinu industrijske zone, na blizinu najveće investicije, kompleksa “Linglong” i to što će, kako planiramo u narednom periodu, Lukićevo novim putem biti spojeno sa industrijskom zonom, što je jedna nova razvojna šansa ovog mesta. Kada je u pitanju razvoj Lukićeva, ono će se naći u neposrednoj blizini petlje na budućem auto-putu Beograd – Zrenjanin, što će takođe poboljšati privredni ambijent u ovom selu – rekao je on, osvrnuvši se i na neke od tema današnjeg sastanka u mesnoj zajednici.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px