Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vladimir Galić razgovarao sa poljoprivrednicima u Perlezu

Perlez – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu

Sinoć je u zgradi ZZ „Perlez“ Vladimir Galić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, razgovarao sa poljoprivrednicima na temu o planiranim konkursima bespovratnih sredstva za sufinansiranje iz oblasti ratarstva, stočarstva, mehanizacije, pčelarstva, zaštićenje biljne proizvodnje, održavanje tradicionalnih manifestacija i izgradnje silosa.

“Ono što je značajno jeste da smo poslednjih 12 dana mi ispred Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavili 12 novih konkursa.

vladimir galic perlez 003
Vladimir Galić

Oni su iz najrazličitijih oblasti, počev od pčelarstva, za koje smo uložili 35 miliona dinara, zatim plastenika, za mlade 200 miliona dinara, za navodnjavanje 370 miliona dinara, za stočarstvo što je jedno od takođe vrlo značajnih mera jeste da smo uveli nove mere koje nisu postojale u ranijem periodu, znači imamo 150 miliona, 70 miliona za mlečne junice, 70 miliona za nazimnice, čime podstičemo razvoj svinjogojstva i sa druge strane mlečno govedarstvo.

Vrlo značajni su takođe konkursi vezani za lokalne samouprave, gde recimo lokalne samouprave mogu da konkurišu za atarske puteve.

Do sada je tu bilo 200 miliona dinara, a sada su te mere predviđene na 400 miliona dinara, što je duplo veće. Smatram da je to vrlo značajno, posebno kada govorimo o gradu u kome se danas nalazimo.

Naime Perlez pripada gradu Zrenjaninu a Zrenjanin je teritorijalno najveći u Autonomnoj pokrajini Vojvodini. Sa treće strane, možemo razgovarati o jednom vrlo značajnom ulaganju za šumarstvo od 150 miliona dinara. Mehanizaciju kada je u pitanju organska proizvodnja ćemo sada raditi a jedan deo ćemo ostaviti za Sajam poljoprivrede gde će moći da kupe određene značajne proizvode sa, nadam se, sajamskim popustom.

O svemu vodimo računa, stojimo na raspolaganju kako jedinicama lokalne samouprave tako i poljoprivrednim školama i fakultetima, gde smo takođe opredelili konkurse i pustili u prethodnih 12 dana, ali i za individualne poljoprivrednike i zadruge.

Stojimo im na raspolaganju kao sekretarijat i ono što je značajno, što želim da istaknem ovde, na poziv vaše zemljoradničke zadruge iz Perleza sam došao ovde sa svojih 5 pomoćnika i mi ćemo se potruditi da damo odgovore dok traju konkursi da što bolje popune dokumentaciju i da što bolje apliciraju, ne bi li dobili određena sredstva.

Budžet Sekretarijata za poljoprivredu ovu godinu jeste 10 milijardi 270 miliona dinara, što je rekordan budžet do sada. “ , rekao je Vladimir Galić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

„Bavim se poljoprivredom od očeve smrti, nastavio sam tamo gde je on stao. Uglavnom se bavim ratarstvom, nekada je tu bilo i stočarstvo ali sada samo ratarstvo. Imam trenutno 28 lanaca.

Sve što nam je potrebno mi preko zadruge nabavljamo, imamo izuzetnu saradnju. Što se tiče zadruge, imamo značajne subvencije i ulaganja. Ranije nas je bilo oko 40 u zadruzi a sada nas je ostalo oko tridesetak.

vladimir galic perlez 001
Stevan Srdanov

Imam neko iskustvo od malena i rekao bih da ima perspektive u poljoprivredi, i sve je bolje, ne mogu da se požalim, sve imamo.

Nama je poseta pokrajinskog sekretara veoma značajna, čućemo nešto novo, što možda nismo do sad znali i veoma sam zahvalan ovom posetom. “, rekao je Stevan Srdanov, član zadruge.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px