Održana sednica Skupštine grada po hitnom postupku, ove odluke su donete

Zrenjanin - Sednica Skupštine grada

Sednica Skupštine grada, sazvana po hitnom postupku, održana je danas, a kao obrazloženje za kraći rok za njeno sazivanje je navedena je hitnost u vezi realizacije značajne investicije, kao i hitna priprema u vezi sa predstojećim izborima za narodne poslanike. 

U skladu s tim, dnevni red sednice obuhvatio je tri tačke, od kojih je najvažnija bila Predlog Odluke o ispravci tehničke greške Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije dela obilaznice oko Orlovata, deonica od raskrsnice ulice Botoški drum i Ive Lole Ribara, do raskrsnice državnog puta II A reda br. 130 za Tomaševac, sa drumskim mostom preko reke Tamiš, u dužini od 1,6 km.

Konkretno, u pitanju je ispravka planske dokumentacije, neophodna da bi se realizovala investicija izgradnje novog drumskog mosta preko Tamiša kod Orlovata, čiji je početak najavljen za proleće naredne godine, kao i planirala gradnja novog železničkog mosta, investicije koju će realizovati preduzeće “Infrastrukture železnice Srbije”. Ispravka je bila neophodna, jer je, nakon usvajanja Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije dela obilaznice oko Orlovata, na republičkom nivou odlučeno da se, umesto rekonstrukcije postojećeg, pristupi izgradnji i novog železničkog mosta.

Govoreći o toj odluci, zamenik gradonačelnika Saša Santovac prvo se zahvalio odbornicima koji su se, u kratkom vremenskom roku, odazvali pozivu i prisustvovali sednici.

“To pokazuje našu odgovornost i želju da se što pre krene u rešavanje problema koje imamo na našoj teritoriji, a jedan od ozbiljnih problema je most na Tamišu, između Orlovata i Tomaševca. On nije u upotrebi za drumski saobraćaj, tako je rekla struka, i zbog nemogućnosti adekvatne rekonstrukcije mosta, potrebna je izgradnja novog”, rekao je Santovac i dodao da je priprema za izgradnju novog drumskog mosta, sa pratećim saobraćajnicama, uveliko u toku.

Završena je izrada projekta, čiji je naručilac JP “Putevi Srbije” i čeka se vrlo brzo odluka pokrajinske Revizione komisije, nakon čega sledi izdavanje građevinske dozvole i raspisivanje javnog poziva za izbor izvođača radova.

Ovim se Republika Srbija, preko resornog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Javnog preduzeća “Putevi Srbije”, uključila u rešavanje ovog gorućeg infrastrukturnog problema za žitelje nekoliko naseljenih mesta kojima gravitira oko 20 hiljada stanovnika, a posebno Tomaševca, jedinog naseljenog mesta na teritoriji Zrenjanina koje se nalazi na levoj obali Tamiša.    

Santovac je naglasio da se današnja odluka tiče, pre svega, izgradnje novog železničkog mosta.

“Pripremljena je dokumentacija, “Železnice Srbije” žele da izgrade nov most i održavanjem ove sednice, ispravkom tehničke greške u vezi sa nekoliko katastarskih parcela na budućoj trasi železnice, stvara se mogućnost za dobijanje lokacijskih uslova i preduzimanje ostalih radnji za izgradnju železničkog mosta. Ozbiljno se pristupilo i razmatranjima o samom železničkom transportu između Beograda, Zrenjanina, do Subotice i na tom se projektu intenzivno radi, o čemu će još biti reči u javnosti”, kazao je Santovac.

Skupština je na današnjoj sednici usvojila Predlog Odluke o izmeni Odluke o razrešenju i imenovanju predsednika, članova, sekretara i njihovih zamenika Gradske izborne komisije grada Zrenjanina u stalnom sastavu. Na osnovu ove odluke, novi članovi GIK su Persida Živanov, dipl. pravnik (na predlog odborničke grupe “Aleksandar Vučić – za našu decu”) i Damir Petrović, preduzetnik (na predlog odborničke grupe “Demokratska stranka Srbije) , koji su izabrani umesto Gorana Milivojevića i Sreda Pajića.

Takođe, u okviru dnevnog reda današnje sednice, Skupština grada usvojila je Predlog Zaključka o donošenju Plana zaštite i spasavanja za teritoriju grada Zrenjanina.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px