Sednica proširenog kolegijuma načelnika Regionalnog centra Ministarstva odbrane Novi Sad održana u Zrenjaninu

Zrenjanin – Ministarstvo odbrane

Podelite vest

Sednica proširenog kolegijuma načelnika Regionalnog centra Ministarstva odbrane Novi Sad održana u Zrenjaninu – dobra saradnja u svim segmentima

Centar Ministarstva odbrane u Zrenjaninu, Srednjobanatski okrug i Grad Zrenjanin bili su juče domaćini i organizatori sednice proširenog kolegijuma načelnika Regionalnog centra Ministarstva odbrane Novi Sad. Uz rukovodioce Regionalnog centra MO, u radu skupa učestvovali su načelnici svih centara MO sa teritorije Vojvodine, a nakon prijema kod načelnika Srednjobanatskog okruga Predraga Rađenovića, dobrodošlicu im je poželeo i gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura.

Istakavši dobru saradnju u svim segmentima, i sa Centrom Ministarstva odbrane i sa garnizonom Vojske Srbije u Zrenjaninu, Salapura je rekao da je Grad Zrenjanin sa zadovoljstvom prihvatio da bude domaćin ovog skupa.
– Vojska i uniforma su na ovim prostorima dobro prihvaćeni, uvek pobuđuju posebno interesovanje, čast i ponos i grad je puno dobio povratkom vojske u kasarnu. Zajedno s Centrom Ministarstva odbrane rešavamo i problem novih prostorija, to je blizu realizacije, a uvek smo otvoreni za svaku vrstu saradnje – kazao je gradonačelnik i poželeo učesnicima skupa uspešan rad i prijatan boravak u našem gradu. 

U ime pripadnika Regionalnog centra Ministarstva odbrane Novi Sad zahvalio se načelnik pukovnik Miodrag Nadlački. Istakao je da su u Zrenjanin došli oficiri s teritorije cele Vojvodine u čijoj su nadležnosti poslovi vojne, radne i materijalne obaveze i planiranja odbrane, kako u vojnom, tako i u civilnom delu. 

– Drago nam je što ste prihvatili našu inicijativu da ovaj sastanak realizujemo upravo u Gradskoj kući, a okupili smo se, između ostalog, i da bi upoznali grad Zrenjanin i njegove znamenitosti. Zadatak nam je i da, kroz prisustvo u nekom gradu, demonstriramo i jedinstvo naše države i organa vlasti, u funkcionisanju u zajedničkom interesu, interesu Republike Srbije. Sa našeg stanovišta, saradnja Grada Zrenjanina i našeg Centra uvek je bila na pozitivnom i korektnom nivou, jer smo, praktično, svi na istom zadatku – poručio je gradonačelniku Salapuri pukovnik Nadlački.    

Nakon sednice proširenog kolegijuma, oficiri su se upoznali sa istorijatom Gradske kuće i posetili zrenjaninske ustanove kulture, Narodno pozorište “Toša Jovanović” i Narodni muzej.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

izvor: zrenjanin.rs

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022