Sedmi dečji festival “Uskršnje jaje”

Zrenjanin – festival “Uskršnje jaje”

Podelite vest

U subotu, 23. aprila, na Trgu slobode u Zrenjaninu, biće održan 7. dečji festival „Uskršnje jaje“. Festival je organizovan od strane udruženja „Vratimo deci radost u pokretu”, a pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina i uz pomoć mnogobrojnih sponzora među kojima je i kompanija Gomex.

Manifestacija je osmišljena tako da obraduje i animira decu i da ih, barem tog dana, odvoji od računara i mobilnih telefona. Od 11 do 15 časova, deca će imati priliku da se takmiče u različitim sportskim disciplinama (i to uz podršku poznatih zrenjaninskih sportista), moći će da učestvuju u likovnim i kreativnim radionicama, da posete uskršnji vašar… Očekuje se da bude postavljen jedan teren za takmičenje dece mlađeg uzrasta i još jedan namenjen takmičenju starije dece. Neke od najavljenih disciplina su: pronađi šargarepu, lov na jaja, skakanje u džakovima, nošenje jajeta u kašici i nadvlačenje kanapa, a pomenuti sadržaji će biti propraćeni izložbom radova sa likovnog konkursa.

Pored svega navedenog, tu će biti i uskršnje gnezdo (igralište za decu napravljeno od slame), uskršnje drvo želja, dečji uskršnji vašar gde će mali prodavci izlagati svoje rukotvorine, kao i uskršnja zekina kućica i dvorište ukrašeno prazničnim motivima.

Za zabavu u dvorištu kućice biće zadužen zeka, maskota festivala. Deca će moći da posete i „Ulicu leptira“ i  „Uskršnju kafanicu“.  Decu očekuju brojna iznenadjenja… svako dete koje učestvuje dobiće neki poklon pažnje.

Na osnovu posećenosti festivala prethodnih godina, organizatori procenjuju da će manifestaciji prisustvovati oko 2000 dece i isto toliko odraslih. U slučaju lošeg vremena, festival će biti održan u hali Medison.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022