Sedmi dečji festival “Uskršnje jaje”

Zrenjanin – festival „Uskršnje jaje“

Podelite vest

U subotu, 23. aprila, na Trgu slobode u Zrenjaninu, uspešno je održan 7. dečji festival „Uskršnje jaje“. Festival je organizovan od strane udruženja „Vratimo deci radost u pokretu”, a pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina i uz pomoć mnogobrojnih sponzora među kojima je i kompanija Gomex.

Manifestacija je osmišljena tako da obraduje i animira decu i da ih, barem tog dana, odvoji od računara i mobilnih telefona. Od 11 do 15 časova, deca su imala priliku da se takmiče u različitim sportskim disciplinama (i to uz podršku poznatih zrenjaninskih sportista), a pored košarke i odbojke, održana su i uskršnja takmičenja u sledećim igrama: pronađi šargarepu, lov na jaja, skakanje u džakovima, nošenje jajeta u kašici, nadvlačenje kanapa… Na programu su bile i razne likovne i kreativnne radionice, kao i uskršnji vašar gde su posetioci imali priliku da podrže male preduzetnike.

Ovom prilikom, odabrana su tri najlepša uskršnja rada sa radionica, kao i najlepše uskršnje jaje. Za zabavu su bili zaduženi mnogobrojni animatori i maskote, te su posetioci imali priliku da se susretnu sa Mašom i Medom, Harijem Poterom, Duškom Dugouškom, princezama i uskršnjim zecom.

Bilo je tu i uskršnje gnezdo (igralište za decu napravljeno od slame), uskršnja kafanica, uskršnje drvo želja, kao i uskršnja zekina kućica i dvorište ukrašeno prazničnim motivima.

Za zabavu u dvorištu kućice bio je zadužen zeka, maskota festivala. Pažnju dece posebno je privukla „Ulica leptira“ gde su mališani mogli da se slikaju pored velikog panoa sa krilima, ali i da sede na stolicama ukrašenim krilima leptira.

a25a8476
Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022