Sedmi dečji festival “Uskršnje jaje”

Zrenjanin – festival „Uskršnje jaje“

Podelite vest

U subotu, 23. aprila, na Trgu slobode u Zrenjaninu, uspešno je održan 7. dečji festival „Uskršnje jaje“. Festival je organizovan od strane udruženja „Vratimo deci radost u pokretu”, a pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina i uz pomoć mnogobrojnih sponzora među kojima je i kompanija Gomex.

Manifestacija je osmišljena tako da obraduje i animira decu i da ih, barem tog dana, odvoji od računara i mobilnih telefona. Od 11 do 15 časova, deca su imala priliku da se takmiče u različitim sportskim disciplinama (i to uz podršku poznatih zrenjaninskih sportista), a pored košarke i odbojke, održana su i uskršnja takmičenja u sledećim igrama: pronađi šargarepu, lov na jaja, skakanje u džakovima, nošenje jajeta u kašici, nadvlačenje kanapa… Na programu su bile i razne likovne i kreativnne radionice, kao i uskršnji vašar gde su posetioci imali priliku da podrže male preduzetnike.

Ovom prilikom, odabrana su tri najlepša uskršnja rada sa radionica, kao i najlepše uskršnje jaje. Za zabavu su bili zaduženi mnogobrojni animatori i maskote, te su posetioci imali priliku da se susretnu sa Mašom i Medom, Harijem Poterom, Duškom Dugouškom, princezama i uskršnjim zecom.

Bilo je tu i uskršnje gnezdo (igralište za decu napravljeno od slame), uskršnja kafanica, uskršnje drvo želja, kao i uskršnja zekina kućica i dvorište ukrašeno prazničnim motivima.

Za zabavu u dvorištu kućice bio je zadužen zeka, maskota festivala. Pažnju dece posebno je privukla „Ulica leptira“ gde su mališani mogli da se slikaju pored velikog panoa sa krilima, ali i da sede na stolicama ukrašenim krilima leptira.

a25a8476

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px