U Savremenoj galeriji Zrenjanina otvorena izložba Stuart Reid „WITHIN CONSTRAINTS/UNUTAR OGRANIČENJA”

Zrenjanin - Savremena galerija Zrenjanin

Izložba Stuart Reid „WITHIN CONSTRAINTS/UNUTAR OGRANIČENJA” otvorena je sinoć u Savremenoj galeriji Zrenjanina. Kustoskinja i autorka izložbe je Svetlana Mladenov, a kustoskinja saradnica je Slavica Žarković. Posetioci će moći da pogledaju izložbu do 2. avgusta.

Na izložbi u zrenjaninskoj Savremenoj galeriji umetnik se predstavlja monumentalnim crtežima i kratkim dokumentarno-umetničkim filmom koji govori o umetniku i nastanku staklenog zida u metrou Toronta.

Istražujući u proširenom polju umetnost Stuart Reid je uspeo da ukrsti tri svoja interesovanja: vizuelnu umetnost, arhitekturu i primenjenu umetnost i nađe tačke njihovog dodira.

Na samom otvaranju izložbe prisutne je pozdravila direktorica Savremene galerije Zrenjanin Jelena Gvozdenac:

„Dobar dan i dobro došli u Savremenu galeriju Zrenjanina. Htela bih da vas pozdravim u svoje lično ime, kao nova upravnica Savremene galerije Zrenjanin, i u ime Savremene galerije, i da vam najavim jednu divnu izložbu, moju prvu od kako sam postala upravnica Savremene galerije. Nešto više o samoj izložbi će vam reći autorka i kustosica, istoričarka umetnosti iz Novog Sada, Svetlana Mladenov. “, rekla je direktorka Savremene galerije Jelena Gvozdenac.

„Za početak bih htela da se zahvalim direktorici Jeleni Gvozdenac, a posebno mojoj koleginici Slavici Žarković, bez čije pomoći ne bih mogla sve ovo da organizujem, ali i svima koji rade u galeriji koji su mi pomogli kako bi se ova izložba organizovala.

Ja sam pre oko 5 godina boravila u Kanadi i tada sam u razgovoru sa Vesnom Perunović odlučila da predstavimo kanadsku umetnost našem regionu. Pozvale smo jednu našu grupu kanadskih umetnika da odreaguju na zadatu temu i da nam daju svoje radove, i tu izložbu sam izlagala u Skoplju, u Podgorici i u Novom Sadu. Svugde je imala puno publike i medijski je veoma ispraćena.

U ovu izložbu su, pored kanadskih umetnika, uključivani i umetnici iz te sredine u kojoj se nalazimo.“, rekla je kustoskinja i autorka izložbe Svetlana Mladenov.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022