U Savremenoj galeriji Zrenjanina otvorena izložba 68. saziva Umetničke kolonije Ečka

Zrenjanin - Savremena galerija Zrenjanin

Savremena galerija Zrenjanina je sinoć organizovala otvaranje izložbe 68. saziva Umetničke kolonije Ečka – Slika 2023. Učesnici izložbe su bili: Milica Vesić, Luka Drljan, Sunčica Pasuljević Kandić, Bojan Radojčić, Ivan Šuletić. Selektor i kustos projekta bila je Sunčica Lambić Fenjčev.

68. saziv Umetničke kolonije Ečka – Slika 2023. je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Zrenjanina. Izložba će trajati do 31. decembra.

“Večeras otvaramo izložbu 68. saziva Umetničke kolonije Ečka – Slika 2023. Sam broj u nazivu izložbe 68, nam ukazuje da imamo skoro 70 godina od osnivanja Umetničke kolonije Ečka, koja je osnovana 1956. godine, sa namerom da okuplja umetnike koji su se u tom periodu bavili tradicionalnim likovnim disciplinama, kao što su slikarstvo, vajarstvo, grafika, crteži, itd.

Vremenom su se desile mnoge društvene i umetničke promene i mi smo to sve ispratili, da bi sada u sazivu omogućili umetnicima da se bave širokim poljem koje pruža savremena vizuelna umetnost, ne ograničavajući ih ni tematski ni u medijskom smislu.

Ove godine imamo rezultat naše kolonije koja se održala avgusta meseca, i imali smo petoro učesnika. ”, rekla je Sunčica Lambić Fenjčev, selektor i kustos projekta.

Ostavljajući umetnicima u koloniji slobodan izbor teme i medija kojim će se baviti u okviru saziva „Slika“ razumevajući pojam slike u kontekstu „slike sveta“, ovogodišnja izložba „68. saziva Umetničke kolonije Ečka – Slika 2023“ napravila je ravnotežu između „starih“ i „novih“ medija, pa tako na izložbi imamo prisutne radove izvedene akrilom na platnu, uljem na platnu i suvim pastelom, ali i ambijentalnu instalaciju.

Ova izložba još jednom dokazuje da izbor medija a priori ne definiše delo već da je ključna ideja umetnika koja se kroz njega sprovodi.

Ono što su umetnici imali prilike da vide i osete tokom boravka u Umetničkoj koloniji Ečka i njenom okruženju i ovoga puta su predstavili na svojim radovima koji su direktno motivisani doživljenim ili stoje u vezi sa njihovim dosadašnjim umetničkim istraživanjima i interesovanjima.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px