Održan sastanak Urološke sekcije Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva u Hotelu Vojvodina

Zrenjanin - Sastanak Urološke sekcije

Sastanak Urološke sekcije Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva održan je danas u hotelu „Vojvodina“. Predavanja su počela uvodnom rečju prof. Saše Vojinova, nakon čega su svoja predavanja održali dr Stevo Medić, dr Stefan Veselinović, ass. dr Mladen Popov, prof. dr Vuk Sekulić, kao i dr Luka Penezić, a na samom kraju je održana diskusija. Predavanja su bila akreditovana.

“Danas održavamo skup Urološke sekcije Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva u Hotelu Vojvodina. Svake godine se organizuje tri puta, jer je neophodno po statutu kako bi organizacija funkcionisala.

Današnje teme ovog stručnog druženja su lečenje lokalizovanog karcinoma prostate. Angažovane su naše kolege predavači, koji će izneti razne modalitete lečenja. U pitanju su operativna lečenja, od klasične radikalne procedure do laparoskopske prostatektomije, do robotski asistirane laparoskopske prostatektomije, koja se u Srbiji za sada ne radi jer ne postoje uslovi. Budućnost je u robotski asistiranim operacijama, i nadamo se da će se na urološkim klinikama uskoro nabaviti takva aparatura.“

Preventivni urološki pregledi se obavljaju redovno, i većina firmi u zadnjih nekoliko godina uplaćuje svojim radnicima preventivne preglede, i to je veoma važna stvar, kako bi se bolest otkrila na vreme, jer je onda uspeh lečenja zagarantovan. ”, rekao je Dr Stevo Medić, organizator sastanka, načelnik odeljenja urologije opšte bolnice „Đorđe Joanović“ i član predsedništva Urološke sekcije Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva.

“Danas se održava Urološka sekcija Udruženja urologa Vojvodine. Danas ćemo pričati o terapiji karcinoma prostate, jer je to jedno od čestih oboljenja koje sve više zahvata mušku populaciju. Ono što je bitno jeste da će danas nas 5-6 izaći i preneti znanje o hirurgiji karcinoma prostate, a imaćemo i hirurga iz Zagreba koji radi robotsku operaciju, što u Srbiji još uvek ne postoji. Na ovim sekcijama se prenosi znanje kolega između centara unutar Vojvodine, i one su odraz toga da se iskustvo može razmenjivati ovim putem.”, rekao je prof. dr Saša Vojinov, Upravnik Klinike za urologiju Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine i Predsednik Urološke sekcije Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px