Saradnja Grada Zrenjanina sa Bolnicom “Eliksir” iz Novog Sada – besplatni oftalmološki pregledi

Zrenjanin - Bolnica "Eliksir" Novi Sad

Pre tri godine prvi put je potpisan Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između Grada Zrenjanina i Specijalne oftalmološke bolnice “Eliksir” u Novom Sadu i od tada je skoro 800 naših sugrađana iskoristilo mogućnost besplatnih pregleda i konsultacija koje su obavljali domaći i ruski stručnjaci u oblasti oftalmologije. Prvi pregledi organizovani su 24. jula 2021. godine i ukupno ih je do sada bilo 21. Saradnja će biti nastavljena i tokom ove godine, o čemu su ugovor danas verifikovali gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i direktorka Specijalne oftalmološke bolnice “Eliksir” Ruža Subotić.

Zrenjanin je bio među prvim lokalnim samoupravama u Srbiji u kojima je „Eliksir“ tokom 2021. godine započeo realizaciju jedinstvenog projekta pod nazivom “Lakše do boljeg vida – “Eliksir” dolazi kod vas”, s idejom da pacijenti dobiju oftalmološki pregled i u mestu svog prebivališta. U pitanju nisu samo standardni pregledi određivanja dioptrije ili naočara, već se radi o oftalmološkom pregledu na kom se može uočiti i proceniti da li je pacijentu potrebna dijagnostika zadnjeg segmenta oka i da li se sumnja na neko ozbiljnije oboljenje. Projekat je dobio podršku od strane lokalnih samouprava gradova i opština Republike Srbije i domova zdravlja, a takođe i podršku Fonda za razvoj AP Vojvodine.

Preventivni pregledi očiju dece i odraslih obavljaju se na najnovijoj oftalmološkoj opremi, prilagođenoj za terenski rad, koju je Bolnica “Eliksir” nabavila specijalno za te namene. U projektu učestvuju, pored medicinskog tima Bolnice „Eliksir“ i gostujući lekari sa ruske Očne klinike “Fjodorov“ iz Kaluge, Federalne državne ustanove Ministarstva zdravlja Ruske Federacije, sa kojom “Eliksir“ ima saradnju dužu od tri decenije. Zahvaljujući toj saradnji, Specijalna oftalmološka bolnica “Eliksir“ uz pomoć oftalmohirurga iz Rusije, koji stalno gostuju u njoj i u svom sedištu u Novom Sadu ima mogućnost da pruži kvalitetnu oftalmološku uslugu, najsloženiju dijagnostiku, lečenje i operacije oka. Sem toga, ukoliko se radi o vrlo složenim oboljenjima oka, teškim povredama, keratokonusu, potrebi da se uradi vitrektomija, svi pacijenti će biti uvršteni u dugogodišnji program “Eliksira“ – U Kalugu po bolji vid, te će moći da reše svoj problem na Očnoj klinici “Fjodorov“ u Kalugi – Rusija.

Pacijenti na pregledu imaju mogućnost da dobiju i recept za naočare, jer im se, s posebnom pažnjom, određuje i dioptrija, a takođe mogu da odaberu prigodne okvire, poruče naočare i dobiju ih pouzećem, po povoljnim cenama, od Optike “Eliksir” iz Novog Sada.

Današnjim potpisivanjem ugovora, u toku ove godine u Zrenjaninu će biti organizovano deset ciklusa besplatnih oftalmoloških pregleda, od kojih bi prvi trebalo da bude realizovan u toku februara. Pregledi će se odvijati u prostorijama doma mesnih zajednica na Bagljašu.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Волим Зрењанин – лепша страна града“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px