Saopštenje Zrenjaninske gimnazije u vezi profesorke sociologije S.J.

Zrenjanin – Saopštenje Zrenjaninske gimnazije

U vezi natpisa u kojima se tokom prethodne nedelje apostrofira Zrenjaninska gimnazija, a koji se odnose na postupak zaposlene profesorke sociologije S.J., dajemo sledeće saopštenje:

Saglasno odredbama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, u ustanovi je zabranjeno stranačko organizovanje i delovanje i korišćenje prostora ustanove u te svrhe.

Direktor Zrenjaninske gimnazije je, shodno navedenim zakonskim odredbama i svojim ovlašćenjima, doneo ZAKLjUČAK O POKRETANjU DISCIPLINSKOG POSTUPKA, protiv zaposlene S.J., zbog postojanja osnovane sumnje da je došlo do povrede citirane zakonske odredbe, jer je imenovana u “Google” učionicama učenika četvrtih razreda Zrenjaninske gimnazije, kojima predaje sociologiju, postavila poziv na protesni skup “Zrenjanin protiv nasilja”, održan 17.05.2023. godine u Zrenjaninu.

Zrenjaninska gimnazija je poznata kao škola koja neguje dobre odnose sa lokalnom zajednicom i učestvuje u programima i projektima ustanova, udruženja, vladinih ili nevladinih organizacija. Sve takve pozive prihvatamo kao škola, dogovaramo se sa organizatorima o načinima našeg angažovanja, osim kada je reč o političkim skupovima.

Iznose se ovih dana brojni komentari u javnosti kojima se želi diskreditovati rukovodstvo Zrenjaninske gimnazije, uz navode da svaki pojedinac ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja i da tako nešto škola želi da spreči. Podsećamo da se Zrenjaninska gimnazija nijednom do sada nije oglasila povodom aktivnosti niti jednog od svojih zaposlenih.

gimnazijska 004

Da li je profesorka S.J. prekršila odredbe Zakona, biće utvrđeno po okončanju disciplinskog postupka. 

Postupak je u toku i svaka strana će izneti svoje stavove vezane za ovaj problem, a javnost će o odluci biti obaveštena nakon što se postupak okonča.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

2 Comments

  1. Ne vidim da je opravdana suspenzija profesorke sociologije, time što je pozvala učenike da se priključe protestu protiv nasilja, tim pre što su protesti pokrenuti posle ne milih događanja 3. I 4. Maja ove godine. Lično ne smatram to stranačkim okupljanjem. Napominjem, da ne pripadam niti jednoj stranci, nikada nisam ni pripadala pa čak ni KPJ, obzirom da imam 74 godine. Ne činite nešto zbog čega ce te se stideti jednoga dana, kada ovo ludilo prođe. Molim vas, da dobro razmislite!

  2. Na koji način vi koji se pozivate na Zakon mislite da ovom ludilu može biti kraj. Dokle bre ljudi… Da, imamo mi dobre zakone, ali ko ih poštuje… Sistem ne funkcioniše:KADIJA TE TUŽI, KADIJA TI SUDI… VREĐATE NAM BRE MNOGO INTELIGENCIJU… U KUĆU JE UŠLO OVO ZLO… PROFESORI E DRAGA, UZ TEBE SMO… ❤️💖🧡💜❤️💖💚

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px