SAOPŠTENJE VODOVODA: Pet naseljenih mesta dobilo nove bunare!

Zrenjanin – 5 novih bunara

Podelite vest

Tokom letnjeg perioda izbušeno je, opremljeno i pušteno u rad pet novih bunara na izvorištima u pet naseljenih mesta: Elemiru, Melencima, Čenti, Orlovatu i Farkaždinu. Na taj način dodatno je unapređen sistem vodosnabdevanja u ovim naseljenim mestima.

Svako naseljeno mesto koje pripada Gradu Zrenjaninu ima sopstveni sistem vodosnabdevanja koji čine izvorište sa bunarima, hlorinatori, vodovodna mreža, a veći deo njih poseduje i vodotoranj.

bunarski saht izvoriste vodovod zrenjanin vik zr 3

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin vrši redovno i plansko održavanje vodovodnih sistema u naseljenim mestima koje obuhvata održavanje elektro i mašinske opreme na izvorištu, ali i ispitivanje izdašnosti bunara, odnosno količine vode koja se crpi iz svakog bunara na izvorištu i na osnovu rezultata merenja vrši reparaciju postojećih ili bušenje novih bunara.

Bušenje novih bunara zahteva značajna materijalna sredstva koja se obezbeđuju zahvaljujući dobroj saradnji koju preduzeće ima sa osnivačem, odnosno Gradom Zrenjaninom, koji razume značaj ulaganja u vodovodnu i kanalizacionu mrežu kako u gradu, tako i u naseljenim mestima.

bunarski saht izvoriste vodovod zrenjanin vik zr 1

Početkom godine najavljeni su planovi o bušenju novih bunara na izvorištu u pet naseljenih mesta: Elemiru, Melencima, Čenti, Orovatu i Farkaždinu, i zahvaljujući sredstvima koje je obezbedio Grad Zrenjanin pomenuti planovi su tokom leta realizovani, bunari su izbušeni, opremljeni i pušteni u rad, a izgrađena je i prateća vodovodna mreža koja ih povezuje sa postojećom u naseljenom mestu.

Tokom jula meseca u rad su pušteni bunari u Melencima (sa protokom od 10 l/s) i u Čenti (3 l/s). U drugoj polovini avgusta u rad su pušteni bunari u Farkaždinu (7 l/s), Elemiru (10 l/s) i Orlovatu (10 l/s).

Puštanjem u rad pomenutih bunara u značajnoj meri je unapređen sistem vodosnabdevanja u navedenim naseljenim mestima i obezbeđena je dodatna količina raspoložive vode za zadovoljenje racionalnih potreba meštana, a benefiti su se osetili odmah nakon njihovog puštanja u rad za vreme trajanja talasa tropskih vrućina.

Stoji u saopštenju koje potpisuje mr Siniša Gajin, dipl.inž.men. rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px