Saopštenje “Vodovoda”: Radovi na unapređenju funkcionisanja atmosferske kanalizacione mreže

Zrenjanin - JKP „Vodovod i kanalizacija“

Pored redovnih aktivnosti na održavanju atmosferske kanalizacione mreže, koji obuhvataju ispiranje iste i čišćenje slivnih rešetki, proteklih dana JKP „Vodovod i kanalizacija“ izvelo je i radove na mreži u cilju unapređenja njenog funkcionisanja.

Zrenjanin je jedan od retkih gradova koji ima separativnu kanalizacionu mrežu, odnosno odvojenu fekalnu i atmosfersku kanalizacionu mrežu, a obe održava JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Redovno održavanje atmosferske kanalizacione mreže obuhvata ispiranje iste i čišćenje slivnih rešetki, a po potrebi vrši se i otklanjanje kvarova i eliminisanje drugih uzroka koji dovode do zadržavanja atmosferskih voda na putnim i zelenim površinama nakom obilnijih padavina.

Proteklih dana JKP „Vodovod i kanalizacija“ je izvršilo neophodne radove na atmosferskoj mreži na više lokacija u gradu sa ciljem unapređenja njenog funkcionisanja.

Na raskrsnici ulice Cara Dušana i magistrale, gde su se atmosferske vode zadržavale na putnoj površini, izvršeni su radovi na rekonstrukciji postojećeg slivnika i zameni dela cevi atmosferske mreže kako bi se omogućilo njeno nesmetano funkcionisanje kao i održavanje uz pomoć VOME – specijalizovanog vozila za odgušenja na mreži i ispiranje iste.

Na raskrsnici kod Medicinske škole, gde je dolazilo do zadržavanja atmosferskih voda na pešačkom prelazu, stručne službe preduzeća osmislile su tehničko rešenje i nadogradnjom postojećeg sistema dodatnim cevima stvorili neophodne uslove da postojeći problem bude rešen.

Na raskrsnici kod Medicinske škole, gde je dolazilo do zadržavanja atmosferskih voda na pešačkom prelazu, stručne službe preduzeća osmislile su tehničko rešenje i nadogradnjom postojećeg sistema dodatnim cevima stvorili neophodne uslove da postojeći problem bude rešen.

U sklopu redovnog održavanja izvršeno je i kompletno čišćenje slivnih rešetki, samih slivnika i ispiranje kompletne atmosferske mreže duž Bulevara Veljka Vlahovića, čime će se sprečiti mogućnost zadržavanja atmosferskih padavina na istom.

Aktivnosti na otklanjanju uzroka zadržavanja atmosferskih padavina na javnim površinama i na redovnom održavanju atmosferske kanalizacione mreže biće nastavljeni i u narednom periodu.

U više od 90% slučajeva uzročnici zagušenja slivnika i atmosferske kanalizacije su odlaganje pokošene trave, prikupljenog lišća, viška zemlje i šuta, kao i komunalnog otpada u vidu kesa, vlažnih maramica, delova odeće i slično u slivne rešetke, što za posledicu ima da dolazi do zadržavanja atmosferskih voda na javnim površinama, pa apelujemo da se komunalni otpad odlaže na za to predviđena mesta.

Sptoji u saopštenju koje potpisuje mr Siniša Gajin, dipl.inž.men. rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. I u ovom saopštenju koje potpisuje mr dipl.inž.men.ruk Sipk JKP „VIK“ pokazuje se nepismenost, ali i bezobzirnost kada su u pitanju ostali problemi, kada stiže čista voda, zašto već 20 godina ni po najvećoj vrućini nema cisterni sa vodom za piće, zašto ostaje lom i krateri posle radova (naročito u naselju D-1 iza K. Kolarove), zašto enormna poskupljenja uklanjanja otpadnih voda…

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px