Sanacija havarije na atmosferskoj mreži u ulici 9. maja. Nema više zadržavanja atmosferskih voda!

Zrenjanin - Sanacija havarije

Radovima na sanaciji havarije i otklanjanju uzroka zadržavanja atmosferskih voda nakon obilnijih padavina na javnim površinama u ulici 9. maja u MZ Sava Kovačević nastavljaju se aktivnosti JKP „Vodovod i kanalizacija“ na unapređenju funkcionisanja atmosferske kanalizacione mreže.

U protekle dve nedelje JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin izvelo je radove na sanaciji havarija i otklanjanju uzroka zadržavanja atmosferskih voda na putnim, pešačkim i zelenim površinama nakon obilnijih padavina i to na uglu ulica Cara Dušana i magistrale, u Gundulićevoj ulici kod zgrade Suda i kod Medicinske škole na Bagljašu, a sve u cilju unapređenja funkcionisanja atmosferske kanalizacione mreže i nesmetanog kretanja motornih vozila, biciklista i pešaka.

Iz istih razloga proteklih dana izvedeni su radovi i u ulici 9. maja u MZ Sava Kovačević, koji su obuhvatali sanaciju havarije na atmosferskoj mreži, gde je zamenjen deo oštećene cevi novom, reparaciju postojećih šahtova sa slivnim rešetkama, kao i niveleciju terena u okviru koje je izvršeno skidanje postojećeg asfalta sa 80 metara pešačke staze i platoa ispred marketa i ponovno betoniranje ovih površina.

Pomenutim radovima rešen je problem zadržavanja atmosferskih voda nakon obilnijih padavina na delu puta, ali i na pomenutom delu pešačke staze što je posebno značajno jer je u pitanju prilaz predškolskoj ustanovi koja se nalazi u ulici 9. maja.

Pored otklanjanja kvarova i eliminisanja drugih uzroka koji dovode do zadržavanja atmosferskih voda na javnim površinama nakom obilnijih padavina, u sklopu redovnih aktivnosti na održavanju atmosferske kanalizacione mreže JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin vrši i ispiranje mreže i čišćenje slivnih rešetki.

Trenutno se ispiranje atmosferske mreže i čišćenje slivnih rešetki sprovodi u Pančevačkoj ulici kako bi se uklonilo lišće, trava i komunalni otpad sa slivnih rešetki i iz same mreže i na taj način održala njena efikasnost i sprečila mogućnost zadržavanja atmosferskih voda na javnim površinama nakon obilnijih padavina.

Pomenute aktivnosti na redovnom održavanju atmosferske mreže JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodiće i u narednom periodu.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px