Sanacija havarije na atmosferskoj mreži u ulici 9. maja. Nema više zadržavanja atmosferskih voda!

Zrenjanin - Sanacija havarije

Radovima na sanaciji havarije i otklanjanju uzroka zadržavanja atmosferskih voda nakon obilnijih padavina na javnim površinama u ulici 9. maja u MZ Sava Kovačević nastavljaju se aktivnosti JKP „Vodovod i kanalizacija“ na unapređenju funkcionisanja atmosferske kanalizacione mreže.

U protekle dve nedelje JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin izvelo je radove na sanaciji havarija i otklanjanju uzroka zadržavanja atmosferskih voda na putnim, pešačkim i zelenim površinama nakon obilnijih padavina i to na uglu ulica Cara Dušana i magistrale, u Gundulićevoj ulici kod zgrade Suda i kod Medicinske škole na Bagljašu, a sve u cilju unapređenja funkcionisanja atmosferske kanalizacione mreže i nesmetanog kretanja motornih vozila, biciklista i pešaka.

Iz istih razloga proteklih dana izvedeni su radovi i u ulici 9. maja u MZ Sava Kovačević, koji su obuhvatali sanaciju havarije na atmosferskoj mreži, gde je zamenjen deo oštećene cevi novom, reparaciju postojećih šahtova sa slivnim rešetkama, kao i niveleciju terena u okviru koje je izvršeno skidanje postojećeg asfalta sa 80 metara pešačke staze i platoa ispred marketa i ponovno betoniranje ovih površina.

Pomenutim radovima rešen je problem zadržavanja atmosferskih voda nakon obilnijih padavina na delu puta, ali i na pomenutom delu pešačke staze što je posebno značajno jer je u pitanju prilaz predškolskoj ustanovi koja se nalazi u ulici 9. maja.

Pored otklanjanja kvarova i eliminisanja drugih uzroka koji dovode do zadržavanja atmosferskih voda na javnim površinama nakom obilnijih padavina, u sklopu redovnih aktivnosti na održavanju atmosferske kanalizacione mreže JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin vrši i ispiranje mreže i čišćenje slivnih rešetki.

Trenutno se ispiranje atmosferske mreže i čišćenje slivnih rešetki sprovodi u Pančevačkoj ulici kako bi se uklonilo lišće, trava i komunalni otpad sa slivnih rešetki i iz same mreže i na taj način održala njena efikasnost i sprečila mogućnost zadržavanja atmosferskih voda na javnim površinama nakon obilnijih padavina.

Pomenute aktivnosti na redovnom održavanju atmosferske mreže JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodiće i u narednom periodu.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022