Filijala za zapošljavanje Zrenjanin organizovala Sajam zapošljavanja u Novom Bečeju

Novi Bečej - Sajam zapošljavanja

U organizaciji ispostave Filijale za zapošljavanje Zrenjanin u Novom Bečeju 29. maja 2024. godine realizovan je sajam zapošljavanja u Novom Bečeju.

Izvršioce na otvorenim pozicijama tražilo je 11 poslodavaca: Belirija, Linglong, Tisza Automotive DOO, Italtex-intimo DOO, Polet IGK, BB Trade DOO, Knot Autoflex DOO, Vesta Trailers DOO, TR Blažin, PU „Pava Sudarski“, Mesna zajednica Novi Bečej. Iskazane su  potrebe za preko 220 radnika različitih profila: operateri u proizvodnji, pomoćni radnici, tehničari, montažeri, električari, bravari, prodavci, vozači, šivači, inženjeri, IT-stručnjaci, i dr.

Najveća potražnja bila je za profilima koji poseduju stručna znanja, pretežno sa srednjom stručnom spremom, često zanatska zanimanja. Sajam zapošljavanja pružio je pregled potražnje za određenim zanimanjima na području opštine Novi Bečej. Kompanije koje su učestvovale na sajmu su kako iz Novog Bečeja (TR Blažin, PU „Pava Sudarski“, Mesna zajednica Novi Bečej, Polet IGK, BB Trade DOO, Belirija), tako i sa drugih lokacija: Linglong sa sedištem u  Zrenjaninu, Tisza Automotive DOO iz Sente, Italtex-intimo DOO iz Novog Miloševa, Vesta Trailers DOO iz Kumana i Knot Autoflex DOO iz Bečeja.

Kompanija Belirija DOO započela je izgradnju proizvodnog pogona u industrijskoj zoni u Novom Bečeju, a za sada koriste prostor nekadašnje novobečejske fabrike „Pobeda“. Zapošljavaće radnike u proizvodnji dušeka.

Linglong do sada nije imao organizovan prevoz radnika sa područja opštine Novi Bečej. U narednom periodu planiraju angažman radnika i sa ovog područja.

Na evidenciji nezaposlenih na području opštine Novi Bečej su 1.444 lica, od toga 739 žena. Po stručnoj spremi, na evidenciji je najviše nekvalifikovanih lica – 831, zatim lica sa završenom srednjom školom (III i IV stepen stručne spreme) 482, dok je visokoškolaca 61.  

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px