Otvoren prvi “Sajam meda” u organizaciji TO Zrenjanina i trajaće do subote 2. Oktobra

Zrenjanin - SAJAM MEDA

Turistička organizacija grada Zrenjanina organizovala je svoj prvi „Festival meda” u Zrenjaninu na kom je učestvuje deset proizvođača meda i opreme za pčelarstvo. Ovaj mini “Sajam” je počeo danas u petak 01. oktobra, a biće zatvoren u subotu 2. oktobra jer nas poslednjeg dana vikenda očekuje Zrenjaninski polumaraton.

sajam meda zrenjanin 014
Pčela sletela samo kod pčelara Tome iz Perleza
sajam meda zrenjanin 002
Za svakog po nešto, prvi sajam meda u Zrenjaninu

Slatki proizvodi su izloženi na Trgu slobode a proizvođači su posetiocima pre kupovine omogućili i degustaciju pčelarskih proizvoda.

Manifestaciju je otvorio zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac koji je istakao da Grad poslednjih godina pomaže one koje hoće da se bave pčelarstvom.

sajam meda zrenjanin 027
Zamenik gradonačelnika Saša Santovac
sajam meda zrenjanin 009
Za svakog po nešto, prvi sajam meda u Zrenjaninu

Sajam je idealna prilika da građani direktno od proizvođača dobiju informacije vezane za ovu dragocenu namirnicu, a takođe i da se degustira i po povoljnim cenama kupi med i drugi pčelinji proizvodi te pozivamo sve sugrađane da svrate do glavnog gradskog trga i kupe sebi najpotrebnije pčelinje proizvode.

Ovo nam je reper za buduće godine, pogotovu što se trudimo da na trgu bude što više dešavanja, što više lepih manifestacija. Danas ovde imamo i medare i kuvanje ajvara, sve zajedno na dobrobit sugrađana i gostiju koji će, verujem, doći na ove dve manifestacije

rekao je Zoran Ljubotina, i najavio Sajam cveća takođe na gradskom trgu.

sajam meda zrenjanin 006
Direktor Turisčke Zoran Ljubotina
sajam meda zrenjanin 031
Direktor Turisčke Zoran Ljubotina

Organizator ovog, nadamo se, tradicionalnog “Sajma meda” je Turistička organizacija grada Zrenjanina uz pokroviteljstvo grada Zrenjanina.

Radno vreme sajma je od 9 do 18 časova!

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *