Od sledeće godine po prvi put i ruže stablašice u centru Zrenjanina [ FOTO ]

Zrenjanin - JKP Čistoća i zelenilo

Redakcija portala volimzrenjanin.com je juče popodne tokom obilaska grada na gradskom Trgu slobode zatekla vredne radnike JKP Čistoća i zelenilo koji uveliko rade na uređenju cvetnih leja ispred Gradske narodne bilblioteke.

cvece jkp cistoca i zelenilo 001
Radnici JKP "Čistoća i zelenilo"
cvece jkp cistoca i zelenilo 003
Radnici JKP "Čistoća i zelenilo"

Kako smo saznali od Aleksandre Magazin, šefa rasadnika Javnog komunalnog preduzeća Čistoća i zelenilo koju smo zatekli sa radnicima, u centru grada se vrši uređenje cvetnih rundela sa cvetnom vrstom „dan i noć“ a u planu je i sadnja čuvenih „Lala“ koje nas svake godine oduševe svojim fantastičnim bojama.

Konkretno, ovaj deo ispred bibлioteke je malo preuređen, i to tako da je sada „Lavanda“ premeštena oko spomenika „Prelje“, dakle par metara desno prema biblioteci a na mestu gde je bila lavanda, do Kataločke katedrale, biće posađene po prvi put prelepe ruže stablašice. Ruže će biti posađene, kad im za to bude optimаlno vreme a to je početkom novembra a već dogodine u prvim prolećnim danima naši sugrađani će moći da uživaju prelepim bojama ovih ruža ali i u mirisima.

cvece jkp cistoca i zelenilo 006
Cvetle leje u centru Zrenjanina
cvece jkp cistoca i zelenilo 004
Cvetle leje u centru Zrenjanina

Uporedo sa uređenjem ovih rundela, radi se i na i na uređenju zelene površine ispred Reformatske crkve, potom se ide ispred zgrade nekadašnjeg komiteta, tačnije uređuju se rundele ispred spomenika Žarku Zrenjaninu i za kraj ostaju Bagljaš i tržni centar „Mala varoš“ gde se će se takođe raditi na uređenjeu travnjaka i cvetnih leja kako je to i predviđeno godišnjim planom i programom ovog preduzeća.

Mi jedino možemo da pozovemo naše sugrađane da ne beru i ne vade sadnice i da svi zajedno damo svoj doprinos kako bi nam grad tokom cele godine bio lep i uredan.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px