Radnici JKP Čistoća i zelenilo počeli uređenje travnjaka i cvetnih leja

Zrenjanin - JKP Čistoća i zelenilo

Redakcija portala volimzrenjanin.com je juče popodne tokom obilaska grada na gradskom Trgu slobode zatekla vredne radnike JKP Čistoća i zelenilo koji uveliko rade na uređenju cvetnih leja ispred Gradske narodne bilblioteke.

cvece jkp cistoca i zelenilo 001
Radnici JKP "Čistoća i zelenilo"
cvece jkp cistoca i zelenilo 003
Radnici JKP "Čistoća i zelenilo"

Kako smo saznali od Aleksandre Magazin, šefa rasadnika Javnog komunalnog preduzeća Čistoća i zelenilo koju smo zatekli sa radnicima, u centru grada se vrši uređenje cvetnih rundela sa cvetnom vrstom „dan i noć“ a u planu je i sadnja čuvenih „Lala“ koje nas svake godine oduševe svojim fantastičnim bojama.

Konkretno, ovaj deo ispred bibлioteke je malo preuređen, i to tako da je sada „Lavanda“ premeštena oko spomenika „Prelje“, dakle par metara desno prema biblioteci a na mestu gde je bila lavanda, do Kataločke katedrale, biće posađene po prvi put prelepe ruže stablašice. Ruže će biti posađene, kad im za to bude optimаlno vreme a to je početkom novembra a već dogodine u prvim prolećnim danima naši sugrađani će moći da uživaju prelepim bojama ovih ruža ali i u mirisima.

cvece jkp cistoca i zelenilo 006
Cvetle leje u centru Zrenjanina
cvece jkp cistoca i zelenilo 004
Cvetle leje u centru Zrenjanina

Uporedo sa uređenjem ovih rundela, radi se i na i na uređenju zelene površine ispred Reformatske crkve, potom se ide ispred zgrade nekadašnjeg komiteta, tačnije uređuju se rundele ispred spomenika Žarku Zrenjaninu i za kraj ostaju Bagljaš i tržni centar „Mala varoš“ gde se će se takođe raditi na uređenjeu travnjaka i cvetnih leja kako je to i predviđeno godišnjim planom i programom ovog preduzeća.

Mi jedino možemo da pozovemo naše sugrađane da ne beru i ne vade sadnice i da svi zajedno damo svoj doprinos kako bi nam grad tokom cele godine bio lep i uredan.

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *